Wednesday, June 21, 2017

Και οι επτά είναι υπέροχοι - Οι χορηγοί καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου

Η “Αλκίππη” έπιασε δουλειά. Πρόκειται για το απορρυπαντικό σκάφος που από τις αρχές Ιουνίου βγήκε ξανά στον κόλπο του Θερμαϊκού με στόχο τον επιφανειακό καθαρισμό του.
Η προσπάθεια που πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα είναι αυτή που κατεβλήθει προκειμένου ( σε καιρό οικονομικής δυσπραγίας λόγω μνημονίων και ύφεσης) να ευρεθούν αυτοί που θα έβαζαν τα χρήματα για το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να ξεκίνησε το 2007, τότε με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το ΥΜΑΘ αλλάκάθε χρόνο πλέον αναζητά χορηγούς για να συνεχιστεί.
Το συνολικό ετήσιο κόστος ανέρχεται στις 120.000. Με προσπάθειες όμως που κατέβαλλε η υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βρέθηκαν και φέτος οι επτά εαιρίες που θα καλύψουν τη δαπάνη.
Μάλιστα χθες το πρωί, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπεγράφη η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους, “North Aegean Slops”, παρουσία της υφυπουργού και εκπροσώπων των επτά εταιριών – χορηγών. 


Πρόκειται για τις εταιρίες Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., TAP AG, Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., Ο.Λ.Θ. Α.Ε., Δ.Ε.Θ.-Helexpo Α.Ε., Μακεδονία Παλάς Α.Ε. και Alumil A.E. 



Στη φωτο: η υφυπουργός κ. Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Γιάννης Κρεστενίτης, ο διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ κ. Χριστόφορος Αντώτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Α.Ε. κ. Κώστας Μέλιος, ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ κ. Χρήστος Μπέρσος και η εκπρόσωπος του Μακεδονίας Παλάς ΑΕ κ. Άντυ Παναγιωτίδου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της “North Aegean Slops”, Ηλία Ορφανίδη το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού γίνεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, με έμφαση από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα του Κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Σχόλιο:
Μήπως να εύρισκε και ο Δήμος Θερμαϊκού χορηγούς  - αφού δεν το κάνει εξ ιδίων - για τον καθαρισμό "εν τω βάθει" των παραλιών από τα φερτά υλικάπου έπεσαν στις παραλίες μας μετά την καταστροφική πλυμμήρα του περασμένου Σεπτέμβρη;;;


Πηγήactivistis.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.