Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ανδρέας Ριζούλης: Αποκατάσταση των δικαιωμάτων ενίσχυσης των νέων αγροτών

Του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη με θέμα την λύση που δόθηκε για την μερική αποκατάσταση των δικαιωμάτων ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα έτη 2015-2016
Δίνονται τελικώς ενισχύσεις για τους παραγωγούς που εντάχθηκαν στο μέτρο το 2009 και απώλεσαν τις ενισχύσεις για τα έτη 2015-2016, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής για τους νέους αγρότες διαπραγμάτευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ με την ανοχή της τότε ΠΑΣΕΓΕΣ. 
Η λύση που δόθηκε από την ΕΕ ήταν αποτέλεσμα του αιτήματος του Υπουργείου. Θα ισχύσει από το 2017 και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. 
Σύμφωνα με τη λύση που δόθηκε, για τους γεωργούς – ενοικιαστές στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα το έτος 2015 και η μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων τους το 2017 υπολείπεται του περιφερειακού μέσου όρου, θα γίνει προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους  έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017.
Με τη λύση αυτή,  υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 από τους 2.820 γεωργούς θα δουν την αξία των δικαιωμάτων τους να προσεγγίζει ήδη από το 2017 την περιφερειακή μοναδιαία αξία του έτους 2019.

Οι γεωργοί τους οποίους αφορά η παραπάνω ρύθμιση πρέπει άμεσα να υποβάλουν σχετικό αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα καθώς η εξαίρεση είναι ειδική για την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.