Wednesday, June 7, 2017

Ερώτηση Κώστα Καραμανλή για τα νέα διόδια και τις επιπτώσεις τους στο Ν. Σερρών

Ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μέχρι το Φθινόπωρο.
Όπως τονίζει ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνηση του κου Τσίπρα, από την υποστήριξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της θέσης πως η μη πληρωμή διοδίων αποτελεί «πράξη αξιοπρέπειας», έρχεται τώρα και επιβάλλει επιπλέον επιβαρύνσεις, αυξάνοντας το τελικό κόστος κίνησης στην Εγνατία Οδό.
Παράλληλα, στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνονται οι συνέπειες που θα έχει η τοποθέτηση των νέων σταθμών διοδίων, τόσο στο Νομό Σερρών, όσο και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία. Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το κόστος μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, μια που για μια απόσταση 80 χλμ οι μετακινούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 2 φορές διόδια.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα:    Σχετικά με την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων και τις επιπτώσεις στον Νομό Σερρών.
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, η κυβέρνηση σχεδιάζει την τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων στην  Εγνατία Οδό μέχρι το Φθινόπωρο.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνησή σας, από την υποστήριξη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και της θέσης πως η μη πληρωμή διοδίων αποτελεί «πράξη αξιοπρέπειας», έρχεται τώρα και επιβάλλει επιπλέον επιβαρύνσεις, αυξάνοντας το τελικό κόστος κίνησης στην Εγνατία Οδό.
Ιδίως, μάλιστα, για την περιοχή των Σερρών, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έρχεστε και επιβάλλετε διόδια όχι μόνο σε κάθετους προς την Εγνατία άξονες (Προμαχώνας, Στρυμονικό), του οποίου η κατασκευή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά και επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο το κόστος μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας σταθμούς διοδίων και στην είσοδο και την έξοδο της Θεσσαλονίκης. Με άλλα λόγια, για μια απόσταση 80 χλμ οι μετακινούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 2 φορές διόδια.
Συνεπεία των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι οι αποφάσεις αυτές επιφέρουν σημαντικότατες συνέπειες στην οικονομική ζωή του Νομού Σερρών, ερωτάσθε:
– Πόσα είναι τα διόδια που θα τοποθετούν στην Εγνατία Οδό και σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν;
– Για ποιο λόγο διαρρέετε πληροφορίες στον τύπο αναφορικά με τα νέα διόδια και δεν επιλέγετε να εκδώσετε μια επίσημη ανακοίνωση;

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.