Wednesday, June 14, 2017

Τα Προβλήματα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6321/13.6.2017 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξάνθο έφερε στην Βουλή «Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών».
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην αρχή της Ερώτησής του: «Το ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών έχει 4 βάσεις: Σέρρες, Ροδολίβος, Κοίμηση και Τερπνή. Λόγω υπηρεσιακών αναγκών και για την διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας του ΕΚΑΒ,  προτάθηκε σε οδηγούς των Κέντρων Υγείας να στελεχώσουν τις ως άνω βάσεις του ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών. Η μετακίνηση αυτή διεξάγεται μέχρι και σήμερα προφορικά χωρίς απόσπαση ή μετάταξη του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ και χωρίς μία εντολή μετακίνησης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται παράνομα σε άλλη υπηρεσία και μακριά από την οργανική τους θέση.  Συνεπεία αυτού, οι οδηγοί να αναγκάζονται να επιστρέφουν με εξώδικα στην οργανική τους θέση».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με τα ασθενοφόρα: «υπάρχει έντονο πρόβλημα και με τα ασθενοφόρα που έχουν αγοραστεί μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα: το ΚΗΗ4558 για το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, το ΚΗΗ4549 για το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους και το ΚΗΗ 4560 για το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης, τα οποία αν και όφειλαν να είναι διαθέσιμα στα παραπάνω προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας του Ν. Σερρών, αυτό δεν υφίσταται. Το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης δεν διαθέτει ασθενοφόρο γιατί ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που οδηγούσε οδηγός του «ΕΚΑΒ» και όχι του «Κέντρου Υγείας» και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Και στα άλλα Κέντρα Υγείας, όπως παραδείγματος χάριν του Ροδόλιβους τους έχουν διατεθεί άλλα ασθενοφόρα, παλαιότερα».

Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους τα ασθενοφόρα που αγοράστηκαν μέσω ΕΣΠΑ προς διάθεση και χρήση από τα Κέντρα Υγείας του Νομού δεν έχουν διατεθεί σε αυτά, όπως επίσης τι ακριβώς γίνεται με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ν. Ζίχνης και πότε αναμένεται να διατεθεί στο Κέντρο Υγείας το ασθενοφόρο που δικαιούται μέσω ΕΣΠΑ. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται να ενημερωθεί πότε θα αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα για τους οδηγούς των Κέντρων Υγείας που προφορικά εκτελούν χρέη «οδηγού διασώστη στο ΕΚΑΒ» ενώ έχουν άλλη οργανική θέση.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.