Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Άρθρο Κ. Γκιουλέκα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει απαντήσεις στα εθνικά θέματα!"

Άρθρο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στον ιστότοπο "Insider.gr" (14-6-2017)
Κ. Γκιουλέκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει απαντήσεις στα εθνικά θέματα!»
Η κατάσταση στην Ελλάδα με την πρωτοφανή οικονομική κρίση την οποία διανύουμε, τις συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης και τις απανωτές φοροκαταιγίδες που φέρνουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του έχουν μετακυλήσει σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον στα θέματα οικονομίας. Κάτι απολύτως λογικό αφού η προσοχή όλων αυτή την εποχή είναι στραμμένη στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της χώρας που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα θέματα το ενδιαφέρον για τα οποία έχει θυσιαστεί στον βωμό της οικονομίας και τα οποία ζητούν συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση. Τέτοια θέματα, όπως τα εθνικά μας θέματα, πρέπει να τα παρακολουθούμε στενά και με αμείωτο ενδιαφέρον. Κάποιοι θεωρούν ότι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο ίσως η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα δίκαια της. Ωστόσο, δεν έχουμε την πολυτέλεια, ως λαός και ως κράτος, να περιμένουμε άλλες, πιο ήρεμες, περιόδους για να ασχοληθούμε με τα θέματα αυτά.


Σε πολλά τέτοια ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει απαντήσεις! Όσο κι αν ο Πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. διαβεβαιώνει συνεχώς για “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα, αυτές παραβιάζονται διαρκώς από τους κυβερνώντες. Έως και σήμερα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκφράσει ξεκάθαρες θέσεις. Έως και σήμερα δεν ακούσαμε από κάποια κυβερνητικά στελέχη να παίρνουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πόσο μάλλον να αποδοκιμάσουν ή να απεμπολήσουν ανθελληνικές κορώνες πολλών στελεχών τους και πολλών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι ειδικά στο θέμα των Σκοπίων η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι θολή! Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» και «Οικολογική Παρέμβαση» έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια ως «Μακεδονία», με την πρώτη να τονίζει ότι «στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούν κατά πλειοψηφία... πρόσφυγες!». Άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η «ΡΟΖΑ», αναφέρει στις θέσεις της «Αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα». «ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!» διακηρύττει η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο». Πρώην βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να αποκαλούνται τα Σκόπια «Μακεδονία», τονίζοντας πως «αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στην Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν». Αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία. Ο ένας δήλωνε: «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος», ενώ ο άλλος ανέφερε σε κείμενά του την πΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Επίσης να θυμίσουμε ότι το 2008, 15 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, και το βροντερό όχι του Κώστα Καραμανλή στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, πολλά από τα πρωτοκλασάτα και ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο "σαμποτάριζαν" την εθνική γραμμή για το βέτο. Και την ίδια στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Σκόπια και έκανε κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές με πανό που έγραφαν "Βέτο στο Βέτο της Ελλάδας".

Οι τελευταίες «βολές» ήρθαν λίγους μήνες πριν από τα χείλη Υπουργού της κυβέρνησης αλλά και ενός άλλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που απεκάλεσαν τα Σκόπια «Μακεδονία». Και δεν είναι μόνο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει κείμενα που υπογράφονται από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία προωθούν την αναγνώριση του ψευδοκράτους του Ντενκτάς ως κράτος της “Βόρειας Κύπρου”, ενώ δεν λείπουν και κάποιες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ»…

Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ποιεί την νήσσαν… Όλα τα παραπάνω δεν έχουν αποδοκιμαστεί ποτέ, δεν έχουν διαψευσθεί. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό! Οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις. Και αλίμονο σε όποιον χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως μοχλό πίεσης για να “κλείσει” εθνικά θέματα. Καμία κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να απεμπολήσουμε τα εθνικά δίκαια και να υποχωρήσουμε από τις θέσεις μας. Η οικονομία, με θυσίες, με μία άλλη νοοτροπία και με σκληρό αγώνα ολόκληρου του λαού μας, θα σταθεροποιηθεί και κάποια στιγμή θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα. Τα εθνικά μας θέματα, όμως, αν τα αφήσουμε να χαθούν δεν θα ζημιώσουμε μονάχα την σημερινή Ελλάδα. Θα χρεώσουμε τις επόμενες γενιές με κρίματα, με λάθη, με συνέπειες, οι οποίες θα είναι ανυπολόγιστες.


Η στάση της Ελλάδας ήταν και πρέπει να παραμείνει απόλυτα σταθερή. Σταθερή και ευθυγραμμισμένη με την γνωστή ρήση του μεγάλου Μακεδόνα πολιτικού, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος, δακρύζοντας είπε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως η Μακεδονία είναι μία. Και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική! Και θα παραμείνει ελληνική. Όλοι επιθυμούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Εμείς τουλάχιστον το έχουμε αποδείξει εμπράκτως. Οι σχέσεις αυτές, όμως, πρέπει να χτίζονται στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου. Αρκετούς συμβιβασμούς κάναμε. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, κάποιοι ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα για άλλες υποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.