Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Μ. Τριανταφύλλου: Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα Σωματεία των Ελευθέρων Αλιέων Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού

Την Τρίτη 20/06/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Απόστολου και των σωματείων Ελεύθερων Αλιέων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν αλλαγές στο ΠΔ 40/2016 (ΦΕΚ Α αρ.61/2016) που προέκυπταν κατά την εφαρμογή του.
Τόσο σε αυτή όσο και σε παλαιότερη συνάντηση των αλιέων με τον Υπουργό παρούσα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.
Η κ. Τριανταφύλλου εξ αρχής στήριξε το κοινό αίτημα των αλιέων για αναγκαίες τροποποιήσεις στο νέο Π.Δ. σε σημεία, που καθιστούν έως και αδύνατη την αλιεία στην περιοχή με τον τρόπο, που μέχρι σήμερα εκτελούνταν.
Μέσα από μιαν ενδελεχή συζήτηση υπήρξαν σημεία προσέγγισης, που θα αποτυπωθούν σε τροπολογία, η οποία πρόκειται να κατατεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο.
Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε ότι " η ενίσχυση του κλάδου της αλιείας και ταυτόχρονα η διάσωση της παραδοσιακής αλιείας ως παραδοσιακό επάγγελμα είναι επίδικο για την περιοχή του Μεσολογγίου -Αιτωλικού - Οινιαδών, όπου εκτείνεται η μεγαλύτερη Λιμνοθάλασσα της χώρας και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.


Οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν καταστροφικές και αφαίρεσαν ζωτικό χώρο για τους αλιείς. Επομένως, υπάρχει αδήριτη ανάγκη για ορθολογική διαχείριση, για έλεγχο με στόχο την προστασία των Ιχθυοαποθεμάτων, την προστασία του θαυμαστού οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αλιέων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.