Wednesday, June 14, 2017

Υπόμνημα - έγγραφο διαμαρτυρίας της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών για τα τεκμαρτά ημερομίσθια

Όλοι εμείς οι εργοδότες που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της εστίασης- αναψυχής εκφράζουμε την αντίθεση και διαμαρτυρία μας σε ΣΧΕΣΗ με το αναχρονιστικό - δυσβάστακτο και έκτος οικονομικής συγκυρίας σύστημα των τεκμαρτών ημερομισθίων .
C:\Users\Administrator\Desktop\κατάλογος.jpg

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΣΕΡΡΩΝ
«Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ»
Π Κωστοπούλου 2 Σέρρες,  ΤΚ 62100
eeserron@yahoo.gr

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Σέρρες 14/6/2017

Προς

Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης - Ιδιαίτερο Γραφείο Γενικού Γραμματέα
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης
Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  1. Γραφείο Υφυπουργού
Κο Αναστάσιο  Πετρόπουλο
  1. Γραφείο Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ.  Στυλιανή Βρακά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης
Κ. Κόλλια Μαρία

ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ( ΕΦΚΑ)
α) Γραφείο Διοικητή
β) Γενική Δ/νση Εισφορών & Ελέγχων
γ) Δ/νση Εισφορών Μισθωτών

Βουλευτές ΠΕ Σερρών
Κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Κ. Αραμπατζή Φωτεινή
Κ Σταμπουλή Αφροδίτη
Κ. Τζελέπη Μιχαήλ
Κ Μεγαλομύσθακα

Όλοι εμείς οι εργοδότες που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της εστίασης- αναψυχής εκφράζουμε την αντίθεση και διαμαρτυρία μας σε ΣΧΕΣΗ με το αναχρονιστικό - δυσβάστακτο και έκτος οικονομικής συγκυρίας σύστημα των τεκμαρτών ημερομισθίων .
Τα ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ είναι η υποχρέωση μας να ασφαλίζουμε στο τέως ΙΚΑ ΕΤΑΜ και σημερινό ΕΦΚΑ την πλειοψηφία των εργαζομένων μας (σερβιτόρους-βοηθούς-μπάρμαν κ.λ.π.)
Αυτό το σύστημα τεκμαρτών ημερομισθίων είναι πλέον έκτος οικονομικής πραγματικότητας .ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ οικονομική κρίση που βιώνουμε όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ύπαρξης.
Αυτό έχει συνέπειες στη συρρίκνωση τους ή  ακόμη και στο κλείσιμο τους όπως έγινε με χιλιάδες λουκέτα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα . Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν για να σταθούν όρθιες και να επιβιώσουν λόγω της συρρίκνωσης του τζίρου (αναδουλειάς) να μειώσουν προσωπικό ή ακόμη και να υποαπασχολούν προσωπικό-εργαζομενους για να παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ .
Παρόλο αυτά αυτές οι επιχειρήσεις είναι και οι μόνες που προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ότι αυτό το διάστημα ομοειδείς επιχειρήσεις (ταχυεστιατορια- φαστ-φουντ κτλ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση να ασφαλίζουν το προσωπικό τους βάσει (τεκμαρτών ημερομισθίων) με αποτέλεσμα αυτές οι επιχειρήσεις να λειτουργούν απέναντι μας ανταγωνιστικά ..

Το ύψος των τεκμαρτών ημερομισθίων παραμένει το ίδιο από το 2008 μέχρι σήμερα .Από τότε όμως παρά πολλά ΑΛΛΑΞΑΝ στη ζωή ,οικονομική κρίση ,κάθετη πτώση τζίρου,  συρρίκνωση λουκέτα αγοραστική δύναμη μειωμένη .
Είναι αναχρονιστικό το σύστημα υπολογισμού τεκμαρτών ημερομισθίων γιατί η πτώση τζίρου έχει οδηγήσει και τις πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων μας στο επίπεδο των βασικών ημερομισθίων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Ακόμη επειδή πρέπει να τους παρακρατούμε τις ασφαλιστικές εισφορές επί των τεκμαρτών και ΟΧΙ των πραγματικών αποδοχών τους ΤΕΛΙΚΑ οι καθαρές τους αποδοχές καταλήγουν να είναι μικρότερες από τις αποδοχές των εργαζομένων που δεν υπάγονται στη τεκμαρτή ασφάλιση
. Μετά από όλα αυτά ΖΗΤΑΜΕ άμεσα
α)να αποσαφηνίσετε το ασφαλιστικό καθεστώς για να μπορέσει να προσδιοριστεί το μισθολογικό ΚΟΣΤΟΣ των επιχειρήσεων εστίασης-αναψυχης ενόψει τουριστικής περιόδου
β)Να μας καλέσετε για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας κατά την διαδικασία κατάρτισης του νέου αντικειμενικού συστήματος τεκμαρτού υπολογισμού εισφορών .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος               Η Γ. Γραμματέας
Κοτσαμπάς Σωτήριος          Σπλήνα Μελπομένη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.