Sunday, June 4, 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Δεν έχω επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν θα είχα επαφές επί Χούντας με χουντικούς."

Η Συνέντευξή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην "Βραδυνή της Κυριακής" και το Φάνη Καραμπατσάκη: "Δεν έχω επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν θα είχα επαφές επί Χούντας με χουντικούς."

1) Προκαλέσατε αντιδράσεις με την ανάρτησή σας στο Facebook για τον Λουκά Παπαδήμο. Καταδικάζετε την ενέργεια ή την αιτιολογείτε;
Δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη από την ανάρτησή μου. Καταδικάζω την υποκριτική πολιτική ορθότητα εκείνων που σοκάρονται και καταδικάζουν επιλεκτικά τον τραυματισμό ενός δοτού Μνημονιακού Πρωθυπουργού και μόνον, αλλά δικαιολογούν τη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού και την καταστροφή της πατρίδας μας. Και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και οι υπαίτιοι αυτού του 7ετούς εγκλήματος.
2) Πώς κρίνετε την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη ότι δεν θα τον ενοχλούσε αν έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα;
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συντελείται συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να προετοιμασθεί και να δικαιολογηθεί άλλη μια εκτροπή, με την επιβολή στον Ελληνικό λαό άλλης μιας Κυβέρνησης που δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά θα υπηρετεί το Μνημονιακό Καθεστώς και μια κατασκευασμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι Επιτελείς της Μνημονιακής Κατοχής, ενδεχομένως και τα εγχώρια πιόνια τους, θα δέχονταν με μεγάλη χαρά μια «λύση» που θα τους επέτρεπε να εξουσιάζουν και να κάνουν μπίζνες χωρίς οι πολίτες να συμμετέχουν, ούτε καν με εκλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύονται ποικίλες μέθοδοι, που έρχονται από το σκοτεινό παρελθόν. Κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί τις ενδείξεις ούτε τα ιστορικά παραδείγματα.
Για τον Γ. Στουρνάρα πιστεύω -και το υποστήριξα εμπράκτως ως Πρόεδρος της Βουλής, επιμένοντας να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών του Κοινοβουλίου- ότι πρέπει να δικαστεί, από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπως και όλοι οι υπαίτιοι της Χρεοκοπίας, του Μνημονίου, της ακραίας διαφθοράς και του σκανδάλου της Siemens, Έλληνες και ξένοι. Η μη απονομή Δικαιοσύνης, με τεράστια ευθύνη των λειτουργών της, λειτουργεί ως πρόσχημα για ενέργειες γνήσιας ή σκηνοθετημένης αυτοδικίας, που σίγουρα θα αξιοποιήσει το καθεστώς.

3) Η Κυβέρνηση παρουσιάζει την ολοκλήρωση μίας ακόμη διαπραγμάτευσης ως επιτυχία. Πώς βλέπετε εσείς τις εξελίξεις;
Βλέπω τις εξελίξεις από τη σκοπιά των πολιτών και της αλήθειας. 
Για την Κυβέρνηση η μόνη επιτυχία είναι η επιτυχία της παραμονής στην εξουσία. Μέχρι το καθεστώς να επιλέξει ξανά κάποια άλλη “λύση”. 
Για την κοινωνία, η επιτυχία θα είναι να ρίξουμε την Κυβέρνηση, αλλά και συνολικά το καθεστώς.
4) Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια. Το θεωρείτε πιθανό;
Όχι.
5) Υπάρχει περίπτωση επιστροφής σας στον ΣΥΡΙΖΑ, κι αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;
Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση επιστροφής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό καμμία προϋπόθεση.
6) Παρά την αποχώρησή σας και την σκληρή κριτική που ασκείτε στην Κυβέρνηση, έχετε ακόμη επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; 
Υπάρχουν συζητήσεις για μεταγραφή κάποιου ή κάποιων στο κόμμα σας;
Δεν έχω επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν θα είχα επαφές επί Χούντας με χουντικούς. Στην Πλεύση Ελευθερίας δεν υπάρχει θέση για εκείνους που πρόδωσαν το ΟΧΙ του λαού, την πατρίδα και την δημοκρατία. Θα πορευτούμε αδιαπραγμάτευτα με τους ανθρώπους που έχουν άσπιλη διαδρομή συνέπειας, δράσης κι αγώνα. Είναι πάρα πολλοί. Είναι η πλειοψηφία. Εμείς. Και ως πλειοψηφία δεν πρέπει να ξαναεπιτρέψουμε να προδοθούμε. Ούτε να συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από την απελευθέρωση της χώρας και την επαναθεμελίωσή της στη βάση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της αισιοδοξίας.
7) Πιστεύετε ότι θα υπάρξει τελικά λύση με το χρέος;
Το ζήτημα του Χρέους λύνεται μόνο με την κυριαρχική αποκήρυξή του. Η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένα παράνομο, αθέμιτο, απεχθές και μη βιώσιμο. Καθένας από αυτούς τους όρους συνιστά λόγο αποκήρυξης και διαγραφής του Χρέους. Από το 2015 η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους απέδειξε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να αποκηρυχθεί το χρέος της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε τα πορίσματα της Επιτροπής, αλλά και τα κρύβει μέχρι σήμερα, διευκολύνοντας έτσι τους δανειστές να ζητούν αποπληρωμή.
Είναι προφανές ότι λύση για το Χρέος δεν θα δώσει καμμία Μνημονιακή, προδοτική και παραδομένη Κυβέρνηση. Λύση για το χρέος μπορεί να δοθεί μόνον από μια Κυβέρνηση που θα υπηρετεί πραγματικά την κοινωνία, τη δημοκρατία και τον λαό. Μέχρι να αναδειχθεί μια τέτοια Κυβέρνηση, ο λαός δεν πρέπει να σταματήσει να αποκρούει το παράνομο χρέος που κάποιοι επιμένουν να του επιβάλουν.
8) Μετά το δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε σε τουλάχιστον 3 κόμματα (Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ, Diem). Θεωρείτε ότι η σύμπραξη των αριστερών συνιστωσών απέτυχε;
Η Πλεύση Ελευθερίας δεν προέρχεται από κάποια διάσπαση. Είναι κίνημα που, εδώ κι ένα χρόνο, συγκροτείται από την αρχή, από το μηδέν, με εντελώς πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, χωρίς τις συνταγές του παρελθόντος. Ακριβώς γιατί οι τρόποι λειτουργίας των κομμάτων του παρελθόντος, στα οποία ανήκουν όλα τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πολλά εξωκοινοβουλευτικά, καταδίκασε για δεκαετίες τους πολίτες στο έλλειμμα εκπροσώπησης κι έδωσε τη δυνατότητα σε φαύλους και ανάξιους να κυβερνούν χάρη στους κομματικούς μηχανισμούς. 
Στη συνείδησή μου είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι το στοίχημα είναι η ενεργοποίηση του λαού και των πολιτών και όχι οι συμπράξεις εκ των ενόντων, που γίνονται με deals κατανομής θέσεων και διανομής χρηματοδοτήσεων. Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε ακριβώς για να έρθουν οι πολίτες στην εξουσία και για να εγγυηθεί ότι κάθε εξουσία θα ασκείται υπέρ των πολιτών.
9) Πώς θα το πετύχετε αυτό;
Με πολλή δουλειά και πολλή επιμονή. Αγνοώντας και αποκρούοντας τους καλοθελητές που θέλουν να χειραγωγήσουν τους πολίτες. Προσκαλώντας ανοιχτά τον απλό κόσμο. Ήδη από τις 13 Μαΐου και μέχρι και τις 11 Ιουνίου πραγματοποιούμε συναντήσεις εργασίας και οργάνωσης στα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας, με τους ανθρώπους που δηλώνουν έτοιμοι να συμπράξουν στη μάχη μας. Με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Με εμπιστοσύνη. Με ανοιχτό κάλεσμα που απευθύναμε μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια διαδικασία ζωτικής σημασίας, που δεν έχει τολμήσει κανείς. Και η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
10) Είστε δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη για παράνομη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των αγανακτισμένων το 2011. Τότε μάλιστα είχατε υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά για λογαριασμό του κ. Τσίπρα. Υφίσταται ακόμη αυτή η αναφορά;
Η αναφορά υπάρχει. Όπως και η αναφορά που έκανα στη συνέχεια, μετά την δολοφονική επίθεση αστυνομικών στον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, την επομένη της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα, τον Απρίλιο 2012. Προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά και δικηγορικά ήμουν πάντοτε με την πλευρά εκείνων που μάχονταν. Ήμουν πάντοτε απέναντι στο καθεστώς των Μνημονίων και τους υπηρέτες τους. Εκεί παραμένω. Το ότι κάποιοι άλλαξαν στρατόπεδο εκθέτει τους ίδιους. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να συνεχίσει η κοινωνία να μάχεται και για να νικήσει. Δεν θα σταματήσω αν δεν τους ρίξουμε.
Μετά από σχεδόν 6 χρόνια ξεκίνησε η δίκη για την άγρια κι ακραία αστυνομική βία εναντίον των διαδηλωτών της Πλατείας Συντάγματος, το καλοκαίρι του 2011, όταν πέρναγε το πρώτο Μεσοπρόθεσμο. Έκτοτε πέρασαν πολλά ακόμη, με τελευταίο το πρόσφατο της 18ης Μαΐου. Η καταστολή, όπως και η προβοκάτσια, χρησιμοποιήθηκαν εξαρχής ως εργαλεία επιβολής των Μνημονίων στους πολίτες.
11) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η δίκη αυτή;
Η υπόθεση, όπως συμβαίνει συστηματικά σε υποθέσεις αστυνομικής βίας και καταστολής, έμεινε αδιερεύνητη στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Στη δικογραφία καταγράφονται κακουργηματικές ενέργειες της Αστυνομίας σε βάρος των πολιτών, για τις οποίες δεν ασκήθηκαν διώξεις ούτε διερευνήθηκε η προφανής εμπλοκή της τότε Κυβέρνησης. Συνολικά η υπόθεση αντιμετωπίσθηκε ως υπόθεση πλημμελήματος και δεν αναζητήθηκαν καν οι ταυτότητες αστυνομικών που είχαν διατάξει ή διαπράξει αξιόποινες πράξεις, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι φωτογραφίες τους υπήρχαν στη δικογραφία, όπως εκείνων που άνοιξαν το κεφάλι του Γιώργου Χαρίση. Πριν από τρεις ημέρες καταφέραμε, με τον συνάδελφο Κώστα Ζηκογιάννη, να αποκαλύψουμε στο Δικαστήριο την ταυτότητα ενός εκ των ιθυνόντων δραστών. Αλλά και τη μεθόδευση που υπήρξε, με εμπλοκή και της Εισαγγελίας, προκειμένου να μην κληθεί και αναγνωρισθεί. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Οκτωβρίου. Και αναμένεται μέχρι τότε να αποκαλυφθούν ακόμη πολλά.
Έχοντας την εμπειρία της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που τώρα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στη Λαμία, ξέρω πόσοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να λειτουργεί το παρακράτος που δυστυχώς έχει καταλάβει το Κράτος, στις πιο κομβικές του λειτουργίες. Αυτό το Κράτος-Παρακράτος είμαι αποφασισμένη να το πολεμήσω μέχρι τέλους.
12) Πώς σχολιάζετε την τροπολογία που ουσιαστικά απάλειψε πρόστιμα; Βλέπετε διαπλοκή με συγκεκριμένους επιχειρηματίες;
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μιλάτε για την ντροπολογία-δώρο στον Ιβάν Σαββίδη. Να του χαριστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μια δημόσια επιχείρηση απαλλαγμένη από χρέη. Με την τεχνική της βουλευτικής τροπολογίας που την υιοθετεί στη συνέχεια ο Υπουργός και ο βουλευτής δηλώνει άγνοια. Αυτά είναι κόλπα της παλαιοκομματικής διαπλεκόμενης εξουσίας, την οποία αγκάλιασε και μιμείται εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Το 2014 είχα επιμεληθεί τη Μαύρη Βίβλο της Ντροπής, για τις αντίστοιχες ντροπολογίες της Κυβέρνησης Σαμαρά. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει φροντίσει ήδη να μπορούμε να φτιάξουμε δεύτερο τόμο και δεν σταματά πουθενά. Χαρακτηριστική και η πρόσφατη ντροπολογία εξυπηρέτησης των διακινητών-κατόχων μαύρου χρήματος.
Η νέα διαπλοκή, την οποία στήνει χοντροκομμένα και προκλητικά η Κυβέρνηση Τσίπρα, έχει δείξει τα δείγματά της ήδη από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Ο Σαββίδης δεν είναι παρά ένας μόνο από τους πολλούς εκπροσώπους της. Ο ξετσίπωτος τρόπος με τον οποίο ομολόγησε δημόσια ότι συναλλάσσεται με τη σημερινή Κυβέρνηση όπως και με την προηγούμενη, εκθέτει όχι μόνο τους παράγοντες της διαπλοκής, αλλά και τη Δικαιοσύνη, την οποία κανείς δεν δείχνει να υπολογίζει.
13) Πώς κρίνετε συνολικά την είσοδο Σαββίδη και Μαρινάκη στα ΜΜΕ;
Πρόκειται για την απόλυτη απόδειξη μιας βαθιά συστημικής και ακραία παραθεσμικής και παρακρατικής λειτουργίας της ίδιας της Κυβέρνησης, που δημιούργησε το πλαίσιο για να στήσει την δική της διαπλοκή, με τα ίδια πρόσωπα που έδρασαν και σε προηγούμενες περιόδους, αλλάζοντας απλώς την ιεραρχία και τους «εκλεκτούς», διακινώντας προσδοκία συναλλαγής και μοιράζοντας χρήμα, άδειες και προνόμια με αντάλλαγμα την προπαγάνδα ή τη σιωπή. 
Η Ενημέρωση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών. Αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε πεδίο συναλλαγής, διαπλοκής και ικανοποίησης των πιο ποταπών απωθημένων μιας παρέας που παίζει με όρους Μαφίας: Τσίπρας, Παππάς και Δούρου οι πλέον εκτεθειμένοι και εμπλεκόμενοι σε αυτήν την κατρακύλα, που ένα αποκαλυπτικό κομμάτι της είδαμε στην υπόθεση-σκάνδαλο της ΕΥΔΑΠ, που βαφτίστηκε υπόθεση «των εκβιαστών». Αν λειτουργούσε η δημοκρατία και η ενημέρωση, και μόνο από την υπόθεση αυτή θα έπρεπε να έχει πέσει η Κυβέρνηση.
14) Ήσασταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Είστε ικανοποιημένη από τον τρόπο που παρουσιάζεται η θεματολογία την τελευταία διετία;
Υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις το δικαίωμα των πολιτών στην αχειραγώγητη ενημέρωση και στην ακηδεμόνευτη δημόσια τηλεόραση. Έδωσα το στίγμα του τι εννοώ, με μηδενικά έξοδα, κατά το διάστημα που το Κανάλι της Βουλής λειτούργησε επί Προεδρίας μου. Η σημερινή εικόνα της ΕΡΤ και του Καναλιού της Βουλής μόνο ντροπή προκαλεί. Κάποιοι, όπως και οι προκάτοχοί τους, νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει.
15) Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται ότι μπαίνει στη Βουλή, αν γίνονταν τώρα εκλογές;
Ο στόχος μας δεν είναι το να μπούμε στη Βουλή, αλλά να ανατρέψουμε το καθεστώς των Μνημονίων. Να τους ρίξουμε. Προσωπικά δεν με αφορά καθόλου το να μπούμε απλώς στη Βουλή, μόνο και μόνο για να υπάρχουμε κοινοβουλευτικά. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι μόνο ένα βήμα και πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, αν θέλουμε στ’ αλήθεια να μιλάμε για κατακρήμνιση του καθεστώτος.
16) Η γενική ανυπακοή θα είναι το βασικό σας σύνθημα;
Η γενική ανυπακοή είναι ένα πανίσχυρο όπλο εναντίον του καθεστώτος. Αποτελεί πρωτοβουλία και στρατηγική προτεραιότητα, που θα ενεργοποιήσουμε όταν ολοκληρωθεί η οργάνωσή της. Γενική ανυπακοή σημαίνει ότι παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας, αρνούμαστε να συμμορφωθούμε σε μνημονιακά μέτρα, αρνούμαστε να πληρώσουμε φόρους, εισφορές, επιβαρύνσεις που κατευθύνονται στην μαύρη τρύπα του παράνομου χρέους. Αποκηρύσσουμε εμείς, οι πολίτες, κυριαρχικά, το παράνομο χρέος με το οποίο επιχειρείται η υποδούλωσή μας. Είναι το υπέρτατο και απόλυτο όπλο αυτού του λαού απέναντι στους δυνάστες του και γι’ αυτό η ενεργοποίησή του προϋποθέτει τη μέγιστη έως καθολική συμμετοχή.
17) Ποια είναι η θέση σας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διεθνής οργανισμός όπου συμμετέχουμε ισότιμα. Είναι μια τυραννία, που σήμερα λειτουργεί ως δυνάστης-δανειστής, έχοντας καταλύσει τη δημοκρατία και χρησιμοποιώντας την Κυβέρνηση ως μαριονέτα της. 
Η θέση μας δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία. Και υπέρ μιας άλλης Ευρώπης που θα χτίσουμε από την αρχή, με τη δύναμη των πολιτών και του δικαίου.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.