Friday, June 16, 2017

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός
Η εθελοντική ομάδα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ με έδρα τη Ροδόπολη Σερρών δημιουργήθηκε πρόσφατα  και ο σκοπός της είναι η προστασία και η περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Κερκίνης. Το θλιβερό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας με αδέσποτο σκυλάκι που βρέθηκε τραυματισμένο κι εγκαταλελειμένο και έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό για να σωθεί η ζωή του, έφερε στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις της πολιτείας και κυρίως της εκάστοτε δημοτικής αρχής του Δήμου Σιντικής που ως επί το πλείστον λάμπει δια της απουσίας της.

Τα  μέλη της εθελοντικής ομάδας ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ φροντίζουν περί τα 150 ζώα χωρίς καμία βοήθεια από τον Δήμο Σιντικής πέραν των δωρεάν στειρώσεων. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα καθώς η φροντίδα των αδέσποτων περιλαμβάνει την τροφή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 900-1000 Ευρώ μηνιαίως, τα εμβόλια καθώς και τα έκτακτα περιστατικά. Τα μέλη της ομάδας, παρά τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης προσφέρουν ως σήμερα οικειοθελώς για τα έξοδα αυτά από το υστέρημά τους, προκειμένου να βρουν ασφάλεια οι αδέσποτοι φίλοι μας. Ωστόσο, έχοντας φτάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω, τα μέλη της ομάδας κάνουν έκκληση για οικονομική ή άλλου είδους βοήθεια τόσο στην πολιτεία όσο και σε οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας μπορεί να συμβάλλει κυρίως για τις τροφές. Σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη της ομάδας δηλώνουν πλέον αδυναμία να φροντίζουν τα χαριτωμένα τετράποδα που είχαν την ατυχία να είναι αδέσποτα είτε από τη γέννησή τους είτε αφού τα εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης τους σαν να ήταν περιττό βάρος. Σε αυτή όμως την περίπτωση ποια θα είναι η τύχη τους;
Επισημάνσεις…
Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr
Ιστότοπος: Web node http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/ 
Σελίδα Profile on Face book: Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Twitter: Christos A. Katsaros @Chris_Sintiki https://twitter.com/Chris_Sintiki
Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ http://grafida-sintikis.blogspot.gr/

1 comment:

  1. Έχετε απόλυτο δίκαιο, όταν κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια βρέθηκα επισκέπτης εκεί, εισασταν οι μόνοι που ενδιαφερθήκατε για ένα αδέσποτο σκυλάκι που βρήκαμε στην Κερκίνη.Οι άνθρωποι εκει, μεχρι κ σημερα μου στελνουν φωτογραφίες κ μηνύματα για την πορεία του σκυλιού. Το μπράβο είναι λίγο για το λειτούργημα που επιτελούν.

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.