Monday, August 14, 2017

Σκληρή πολιτική κόντρα Τόσκα - ΝΔ για τις πυρκαγιές

Αφορμή ήταν οι διαρροές στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βλέπουν «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα».
Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τις πυρκαγιές που μαίνονται τις τελευταίες 48 ώρες στην ανατολική Αττική και τη Ζάκυνθο.
Αφορμή ήταν οι διαρροές στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βλέπουν «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα».
Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει «απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης» από την κυβέρνηση, με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων.
Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Νίκο Τόσκα, τον οποίο αποκαλεί «του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη», για ανικανότητα. Καλεί δε τον κ. Τόσκα εάν πράγματι διαθέτει στοιχεία για σχέδιο αποσταθεροποίησης να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό.
«Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα. Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών», επισημαίνει η Πειραιώς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Τόσκα. «Αποφασιστική &συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας. Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στο Twitter. 
Αποφασιστική &συντονισμένη δράση,όχι θεωρίες συνωμοσίας.Να σωθούν οι άνθρωποι &οι περιουσίες τους.Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού. 

Για «φτηνή αντιπολίτευση» κατηγορεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το υπουργείο μάλιστα την καλεί «να μην παίζει με τη φωτιά» την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας, δίνουν μάχη με τις φλόγες. 
Πηγή: skai.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.