Wednesday, August 30, 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το πραξικόπημα στην Ελλάδα θα είναι το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης εάν οι λαοί δεν αντιδράσουν»

Στη Γαλλία βρίσκεται από την Τετάρτη, για σειρά ομιλιών και παρεμβάσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την Τουλούζη να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης της.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γαλλικά ΜΜΕ και στη συνέχεια παρέστη ως κεντρική ομιλήτρια στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Θερινού Πανεπιστημίου των κοινωνικών κινημάτων και της Attac. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ζαν Ζορές, με το ακροατήριο - πάνω από 1.500 άνθρωποι των κινημάτων από όλη την Ευρώπη - να χειροκροτεί με ενθουσιασμό ήδη από την πρώτη ανακοίνωση της παρουσίας τηςη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί, ήδη από τον Μάιο του 2010, στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας:

- Έκανε λόγο για το πρώτο Μνημόνιο που σηματοδότησε την επιβολή της βούλησης των δανειστών έναντι της βούλησης του λαού και για την μορφή πραξικοπήματος που πήρε αυτή η επιβολή τον Ιούλιο του 2015, όταν ο Ελληνικός λαός, με Δημοψήφισμα, τοποθετήθηκε καθαρά εναντίον των μέτρων και των νόμων που επιβάλλονται σήμερα.
- Μίλησε για την ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα στο Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που συνιστά το Καθεστώς των Μνημονίων, επισημαίνοντας ότι δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα.
- Προειδοποίησε ότι το πραξικόπημα στην Ελλάδα θα είναι το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης, εάν στεφθεί με επιτυχία η στρατηγική του συστήματος να πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και οι λαοί δεν αντιδράσουν.
- Επέμεινε ότι εναλλακτικές υπήρχαν το καλοκαίρι του 2015 (Κυριαρχική διαγραφή του χρέους και άρνηση περαιτέρω πληρωμής/Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών/Άνοιγμα των φακέλων για τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς/Διεκδίκηση αποζημιώσεων για τη ζημιά που προκλήθηκε στη χώρα από τους δανειστές με τα Μνημόνια) και εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, δίνοντας έμφαση στο ρόλο των πολιτών για την ενσάρκωση αυτών των εναλλακτικών, υπό τις δεδομένες συνθήκες.
- Δεν παρέλειψε, τέλος,  να αναφερθεί, στις πρωτοβουλίες της ίδιας, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για το  Plan B, την Πλεύση Ελευθερίας και το κάλεσμα για κινηματική δράση και ανυπακοή, δίνοντας έμφαση στην αποκήρυξη του χρέους από τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και στη διεκδίκηση δικαιοσύνης, μέσα από την πρωτοβουλία Δικαιοσύνη για Όλους.
Η Ζωή έκλεισε την ομιλία της, δίνοντας ραντεβού με τους συμμετέχοντες στις μάχες του σήμερα και του αύριο που πρέπει να δοθούν από τους ίδιους τους ανθρώπους.
Οι συμμετέχοντες χειροκροτούσαν παρατεταμένα, πολλοί όρθιοι, δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης, μέσα από το πρόσωπο της Ζωής, σε όλους εκείνους που αγωνίζονται στην Ελλάδα.
Μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πάνελ βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Susan George, συγγραφέας, επίτιμη Πρόεδρος της ένωσης ATTAC στη Γαλλία και Πρόεδρος του Transnational Institute και ο Edwy Plenel, δημοσιογράφος και ιδρυτής της γνωστής γαλλικής πλατφόρμας ενημέρωσης Mediapart.
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σε 2 συζητήσεις, με παρεμβάσεις για την Ελλάδα.
Η πρώτη, με πολιτικούς από την Γαλλία και την Ισπανία, μεταξύ των οποίων ο Eriq Coquerel της Ανυπότακτης Γαλλίας. Εκεί έκανε παρέμβαση εξηγώντας το πλήγμα που υπέστησαν τα κοινωνικά κινήματα από την προδοσία του 2015 και την ανάγκη ανασυγκρότησης των κινημάτων στην Ελλάδα.
Η δεύτερη αφορούσε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, όπου, μαζί με τον Eric Toussaint, μίλησε για τη σημασία των πορισμάτων της Επιτροπής σήμερα, ως όπλου αντίστασης του λαού, αλλά και για τις μορφές ανυπακοής που οργανώνονται στην Ελλάδα εναντίον της Χρεοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος επανασύνδεσης του κομμένου ρεύματος στους πολίτες, των πρωτοβουλιών της Δικαιοσύνης για Όλους, της υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας.
Σε όλο το διήμερο εκατοντάδες άνθρωποι των κινημάτων από όλον τον κόσμο έσπευσαν να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό και να δηλώσουν τη στήριξή τους στις κινήσεις αντίστασης στα Μνημόνια, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορήθηκαν για τις πρωτοβουλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ελλάδα, με έμφαση στην υπόθεση της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, από τη Δικαιοσύνη για Όλους.
Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία από την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Θερινού Πανεπιστημίου των κοινωνικών κινημάτων:
  • Κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί η Ελλάδα, για να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους. Κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν, για να μην αποκαλυφθούν όσα συνεχίζουν να γίνονται μέχρι σήμερα, με την πλήρη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Οργάνων της, καθώς και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
  • Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι η επιβολή της βούλησης των δανειστών, εναντίον της βούλησης του λαού, από το Μάιο του 2010
  • Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι η επιβολή των τελεσιγράφων και των επιταγών των δανειστών, που απέρριψε ο Ελληνικός λαός, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
  • Ο Ελληνικός λαός, με το δημοψήφισμα, τοποθετήθηκε καθαρά εναντίον των μέτρων και των νόμων που επιβάλλονται σήμερα.
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Τσίπρα, δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος των δανειστών.
  • Τα Μνημόνια και η πολιτική της επιβολής αυτού του Καθεστώτος στην Ελλάδα συνιστούν έγκλημα. Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας
  • Είναι σχεδιασμένα για να καταστρέψουν τον πληθυσμό και έχουν προκαλέσει μόνο δυστυχία, φτώχια, ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό της πλειοψηφίας των πολιτών, έκρηξη των αυτοκτονιών, απώλεια της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή των εργαλείων της κοινωνίας.
  • Υπάρχει μια στρατηγική του συστήματος που θέλει να ξεχαστεί τι έγινε στην Ελλάδα.
  • Η στρατηγική αυτή συνοδεύεται από μια στρατηγική να μας κάνουν να αποδεχθούμε πως ό,τι έγινε ήταν μονόδρομος. Ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Ότι δεν αξίζει να παλεύεις και να διεκδικείς την ελευθερία σου.
  • Είμαι εδώ για να σας πω το αντίθετο: ότι έχουμε το δικαίωμα, τη δύναμη και το καθήκον να παλέψουμε εναντίον αυτού του συστήματος που μας θέλει σκλάβους
  • Το πραξικόπημα στην Ελλάδα δεν ανήκει στο παρελθόν. Είναι ενεργό και σήμερα. Και έχουμε δημοκρατικό καθήκον να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την αλληλεγγύη στην αντίσταση.
  • Το πραξικόπημα στην Ελλάδα, είναι το παρόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτό το Ολοκληρωτικό καθεστώς.

Το πραξικόπημα στην Ελλάδα θα είναι το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης εάν οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιδράσουν. Και έχουμε δικαίωμα και καθήκον να μην υποκύψουμε σε αυτήν την φρικιαστική προοπτική.





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.