Monday, August 14, 2017

Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στην Αμαλιάδα -Εκκενώνεται το χωριό Ανάληψη

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 13:00 μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, ενώ λίγο μετά τις 14:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Ανάληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του μετώπου της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή για την εκκένωση του χωριού Ανάληψη το οποίο απειλείται από τις φλόγες που καίνε δασική έκταση με δένδρα, πουρνάρια και θάμνους.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό υπάρχουν περίπου περίπου 50 κατοικίες.
Στην περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, περοζοπόρο τμήμα με 17 άτομα και δύο βυτιοφόρα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL.
Αρνούνται να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους
«Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους της Ανάληψης να εκκενώσουν τον οικισμό, που απειλείται από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, αλλά δυστυχώς αρνούνται», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
«Εμείς», όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «είμαστε σε ετοιμότητα και στην περιοχή βρίσκονται ήδη λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά οι τελευταίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».
Επίσης, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «προσπαθούμε, ώστε να φύγουν τουλάχιστον από τον οικισμό οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι».
Πληροφορίες: ilialive.gr
Πηγή: iefimerida.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.