Friday, August 11, 2017

Κοινό Δελτίο Τύπου των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου

Σε κοινή ανακοίνωση των  Βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σπαρτινού, Ανδρέα Ριζούλη και Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με την δήλωση Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου αναφέρουν:
"Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ως απάντηση σε συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η οποία αποτελεί κατά τη γνώμη μας ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η δήλωση αυτή ακολουθεί άλλη άλλου Μητροπολίτη  που είχε χαρακτηρίσει βόθρο τη Βουλή των Ελλήνων και συμπίπτει με άλλες, παρόμοιας στόχευσης, άλλων Μητροπολιτών.
Δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε στην ουσία των λεγομένων του κ. Χρυσόστομου. Σεβόμαστε τις απόψεις όλων και ο δημόσιος διάλογος στα θέματα που θίγει μπορεί να είναι και χρήσιμος. Θέλουμε όμως να κάνουμε 2 παρατηρήσεις σχετικά με τους όρους της αντιπαράθεσης:


  1. Η κριτική στις εκφράσεις "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και "Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια" δεν είναι κριτική στην Ορθοδοξία και τη Χριστιανική πίστη αλλά στη Χούντα και σε όποιες απολήξεις έχει σήμερα στην κοινωνία μας που δυστυχώς τις βλέπουμε ακόμα και μέσα στην ελληνική Βουλή και τις οποίες δεν διστάζουν εσχάτως να χαϊδεύουν και δυνάμεις που δεν θα το περίμενε κανείς πριν μερικά χρόνια. Πιστεύουμε ότι ο σεβαστός κύριος Μητροπολίτης γνωρίζει τα τεκταινόμενα εκείνης της περιόδου.
  2. Αναφέρει - πολύ σωστά - ότι "όλους μας κρίνει η Ιστορία". Στην αμέσως όμως επόμενη πρόταση αυτοαναιρείται, καθώς αποφαίνεται: "Δυστυχώς για τον κ. Πρόεδρο, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ιστορικώς και πολιτικώς, ελλιπής". Ο Σεβασμιότατος βιάστηκε να υποκαταστήσει την Ιστορία αλλά και τη βούληση του ελληνικού λαού. Πράγματα που θα γίνουν στην ώρα τους.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.