Ένα τραγικό συμβάν, όπως ο θάνατος ενός ανθρώπου, δεν θα έπρεπε επουδενί να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Το ατυχές και τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανθρώπου από την κατάρρευση του υπόστεγου στην Λιμενική Ζώνη ωστόσο, δεν εμπόδισε τη ΝΟΔΕ Αχαΐας στην προσπάθεια της να παράξει πολιτική υπεραξία, να επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ ντροπής.
Καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΛΠΑ, μια Διοίκηση που συνέβαλε αποφασιστικά στην απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην τοπική κοινωνία και παράλληλα έλυσε προβλήματα ετών σχετικά με το ιδιοκτησιακό, για την κατάρρευση ενός υπόστεγου, που σύμφωνα και με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο αποκλειστικός διαχειριστής ήταν και παραμένει ο Δήμος Πατρέων μετά την υπογραφή της σύμβασης προσωρινής παραχώρησης το 2012. Να σημειωθεί οτι στη σύμβαση αυτή εμπεριέχονται, εκτός του συγκεκριμένου υπόστεγου που κατέρρευσε και το οποίο είχε ενοικιάσει παλαιότερα ο Δήμος σε λουνα-παρκ, και το κτίριο που στεγάζει το ΚΕΠ και το χορευτικό του Δήμου, καθώς και ο χώρος του Νότιου Πάρκου και τα κτήρια της Μαρίνας.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει μέχρι την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στον Δήμο, τη κατεδάφιση του εν λόγω υπόστεγου με την τραγική ειρωνεία να εντοπίζεται στο γεγονός ότι την Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν την κατάρρευση του, είχε υπογραφεί η σύμβαση κατεδάφισης. Η πρωτοβουλία αυτή του ΟΛΠΑ ωστόσο ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας του να βοηθήσει τον Δήμο Πατρέων στην ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου.
Για την κατάσταση του συγκεκριμένου υπόστεγου μάλιστα υπήρχαν ανησυχίες από τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2008, μια περίοδο που στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠΑ συμμετείχαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ποιες ήσαν άραγε οι πρωτοβουλίες που είχαν πάρει τότε για την κατάσταση του συγκεκριμένου κτηρίου; Γιατί η ΝΟΔΕ σκοπίμως αναφέρεται μόνο στο τι συμβαίνει μετά το 2015;
Τέλος, αποτελεί αναμφίβολα μέγιστη πολιτική υποκρισία και πρόκληση απέναντι στην πραγματικότητα αλλά και την κοινή λογική η ΝΟΔΕ Αχαΐας να παραδίδει μαθήματα "ευαισθησίας" στην Κυβέρνηση για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών. Η Ελλάδα επί των ημερών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταδικάστηκε πολλάκις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων, με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση που βίωναν αυτοί οι άνθρωποι στο κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης- κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.
Οι πολιτικές δυνάμεις της καταστολής, των αστυνομικών επιχειρήσεων τύπου "Ξένιος Δίας" που είχαν στην καθημερινή τους ατζέντα τον απαράδεκτο όρο του "λαθρομετανάστη", αντί να εγκαλούν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίζεται το προσφυγικό με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, εγκαινιάζοντας συνεχώς νέες δομές φιλοξενίας και δίνοντας τη δυνατότητα πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ας ζητήσουν συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους, διαφορετικά ως ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας ας σωπάσουν.
Ο λαός της Πάτρας άλλωστε θυμάται καλά και τα πεπραγμένα τους σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στον καταυλισμό της οδού Ευρώτα. Δυστυχώς για αυτούς οι πολίτες έχουν μνήμη.
No comments:
Post a Comment
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.