Friday, August 11, 2017

Γιώργος Γεωργαντάς: «Η Κυβέρνηση ανακάλυψε την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία πολέμησε με λαϊκισμό και ανευθυνότητα»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στις 12 Ιουλίου 2017, έστειλε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, την οποία χαρακτήρισε ως επείγουσα, θέτοντας εκ νέου προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων την 8η Αυγούστου.
“Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση είναι προς όφελος, όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων οργανώσεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η οποία προσδοκά την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και τη βελτίωση της κατανομής των πόρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η κυρία Γεροβασίλη.
Χαιρόμαστε που η Κυβέρνηση ανακάλυψε έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πολέμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Αυτόν τον λαϊκισμό πληρώνει σήμερα και η ίδια η Κυβέρνησης και η δημόσια διοίκηση.
Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα.
Αναγνωρίζεται έτσι η πολιτική που ανέπτυξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια πολιτική που είχε στόχο την εφαρμογή - για πρώτη φορά - ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που αναβάθμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δημιουργούσε κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για τη βελτίωση των επιδόσεών τους τόσο στη μεταβατική όσο και στην πάγια μορφή της.
Μια πολιτική που είχε προσκρούσει τότε στη σφοδρή και ατεκμηρίωτη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη δημόσια διοίκηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.