Monday, August 14, 2017

Αποκαλύπτουμε… Μία λεπτομέρεια που πέρασε απαρατήρητη προμηνύει… ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!

Γιατί φοβάται το Ισραήλ όσο ΗΠΑ και Ρωσία πλησιάζουν στα σύνορά του!
Ο μετασχηματισμός ενός μικρού αλλά μείζονος στρατηγικής σημασίας κομματιού γης μεταξύ των συνόρων της Συρίας, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και του Ιράκ προχωρά με γοργούς ρυθμούς χωρίς να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον – ακόμη και στο Ισραήλ, όπου θα πρέπει να ανησυχεί, αναφέρει ο ιστότοπος των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών DEBKA.
Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, δύο ρωσικές στρατιωτικές εταιρείες στρατευμάτων Ingushet από το βόρειο Καύκασο όρισαν ένα διοικητικό αξίωμα στο συριακό χωριό Tal al-Shahm, 13 χλμ. από τα σύνορα του Ισραήλ με το Γκολάν. Πιο συγκεκριμένα ο διοικητής του, κ. Αλεξέι Κοζίν, ανέλαβε τόσο την εποπτεία όσο και την διοίκηση των σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ. Όπως αναφέρθηκε σε παλαιότερα δημοσιεύματα αρμοδιότητά του είναι να δημιουργήσει 10 σημεία ελέγχου κατά μήκος των συνόρων.
Αυτή η περιοχή των συνόρων χαρακτηρίστηκε ως μία από τις τέσσερις ζώνες αποσυγκέντρωσης που συμφωνήθηκαν μεταξύ των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο Αμβούργο στις 7 Ιουλίου. Κοντολογίς αποτελεί μία ουδέτερη ζώνη.

Σύμφωνα με τις κοινές συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον, της Μόσχας και της Ιερουσαλήμ, η δύναμη διαχωρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNDOF) θα επιστρέψει στη βάση του Fawar απέναντι από την Quneitra ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ των IDF (Ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων) και των ρωσικών δυνάμεων. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, προηγούμενη συνύπαρξη με τις συριακές δυνάμεις στην ίδια περιοχή δεν είχε καλά αποτελέσματα…
Σύμφωνα με το Debka, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ο οποίος αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα απάντησε δια της διπλωματικής οδού. «Ήταν μια διαβεβαίωση ότι η Ρωσία θα λάβει υπόψη τα συμφέροντα του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο των ισραηλο-παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών»,αναφέρει.
Και συμπληρώνει: «Ταυτίζεται επίσης με την δήλωση της Ουάσινγκτον την ίδια ημέρα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι εν μέσω μιας τρομακτικής κρίσης με τη Βόρεια Κορέα με στρατιωτικές διαδικασίες, σχεδιάζει να στείλει τον ανώτερο σύμβουλό του, γαμπρό του, Jared Kushner και τον Ισραηλινο-Παλαιστινιακό μεσολαβητή ειρήνης Jason Greenblatt, σε μια πρώιμη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή για να συνεχίσει αυτή την αποστολή.
Για να δούμε πώς αυτά τα διαφορετικά στοιχεία συμπληρώνουν ολόκληρη την εικόνα, γυρίζουμε 70 χιλιόμετρα ανατολικά από την Quneitra στο Συριακό Γκολάν στις μάχες που διεξάγονται στη Sweida στη νοτιοανατολική Συρία, απέναντι από τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ. Τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν στην βασική πόλη Daraa, φθάνοντας στα σύνορα της Ιορδανίας στις 13 Ιουλίου. Όπως και στην Quneitra, ένα μήνα αργότερα, δημιούργησαν θέσεις διοίκησης για να παρακολουθήσουν την πρώτη ζώνη αποσυγκέντρωσης ή κατάπαυσης του πυρός που θα συσταθεί σύμφωνα με τη συμφωνία του Αμβούργου. Η αποστολή των ρωσικών στρατευμάτων ήταν να σταματήσουν τις μάχες εκεί και να εκτελέσουν την απόσυρση των μαχητικών δυνάμεων, του συριακού στρατού, του Ιράν και των ξένων σιιτικών πολιτοφυλακών της, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Αλλά αυτή η διάταξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αργότερα, το βράδυ της Τετάρτης, 9 Αυγούστου, την ίδια νύχτα που τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν στην Quneitra, ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στην επαρχία Sweida. Τρεις ημέρες αργότερα, το Σάββατο, οι τοπικές ανταρτικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην Ιορδανία και κατέλαβαν 57 χιλιόμετρα από τα νότια σύνορα της Συρίας με το Χασεμιτικό Βασίλειο.
Ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι ΗΠΑ παρενέβησαν στην προώθηση του Συριακού συνασπισμού με την Χεζμπολάχ, παρόλο που οι Ρώσοι ανέλαβαν την ευθύνη για τη διατήρηση της εκεχειρίας και οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται και εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στα ανατολικά της Sweida στο Συρο-ιρακινό Al-Tanf.
Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile προσθέτουν ότι η επίθεση του Συριακού συνασπισμού με την Χεζμπολάχ παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Οι τοπικές ανταρτικές ομάδες που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ διαλύθηκαν χωρίς ανταλλαγή πυρών, μεταφέρθηκαν στην πλευρά της κυβέρνησης της Συρίας και παρέδωσαν τα όπλα που τους προμήθευαν οι ΗΠΑ στους μαχητές του Συριακού Στρατού και Χεζμπολάχ.
Το επεισόδιο της Sweida έδειξε πως η συμμαχία Συρίας-Ιράν-Χεζμπολάχ βρήκε τον δρόμο της στη χρήση των ανοικτών θυρών με τους Τραμπ και Πούτιν για να καταλάβει τον έλεγχο της νότιας Συρίας και να αρπάξει τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ισραήλ.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ Adel al-Jubeir ενημέρωσε μια αντιπροσωπεία από ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας που κάλεσε στο Ριάντ ότι η κυβέρνησή του σταματάει την υποστήριξη στις δυνάμεις της περιοχής, μετά την απόφαση του Προέδρου Tραμπ να μειώσει τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Συρία και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον πόλεμο κατά του ISIS, και ως εκ τούτου να σταματήσει η αντίσταση των ΗΠΑ στον Άσαντ.
Όπως διαβάζουμε στο άρθρο DEBKAfile: «Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν αρνήθηκαν το δημοσίευμα, το χαρακτήρισαν μόνο «ανακριβείς». Εν τω μεταξύ, οι αποφάσεις της Ριάντ και της Ουάσιγκτον για εγκατάλειψη του πολέμου κατά του Άσαντ εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά μεταξύ των συριακών ομάδων ανταρτών. Πολλοί απάντησαν με την εγκατάλειψη των όπλων και την παραίτησή τους».

Για να καταλήξει ως εξής:«Αργά ή γρήγορα, το μοντέλο της Sweida θα αναπαραχθεί στην Quneitra. Ούτε τα ρωσικά στρατεύματα ούτε οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών θα αγωνιστούν για να σταματήσουν όσα συμβαίνουν. Μέχρι τότε, οι ομάδες ανταρτών της Συρίας, με την υποστήριξη των οποίων το Ισραήλ επένδυσε εδώ και χρόνια ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, καταρρέουν ήδη. Αποκλείονται από τους υποστηρικτές τους στη Σαουδική Αραβία, καταστρέφονται από τον αμερικανό-ρωσική «απο-κλιμάκωση». Το Ισραήλ, όπως η Ιορδανία, θα βρει σύντομα τρεις εχθρικές δυνάμεις που κάθονται κοντά στα σύνορά του, και μάλιστα πολύ κοντά για να μην νιώθουν ασφαλείς.»
Πηγήhellasforce.com

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.