Sunday, August 13, 2017

Δεν είναι μολυσμένα μόνο τα αυγά. Είναι ανθυγιεινή όλη η τροφική αλυσίδα των πολυεθνικών εταιρειών

Δεκαεφτά χώρες, εκ των οποίων 15 της ΕΕ, προσπαθούν να αποσύρουν εκατομμύρια μολυσμένα αυγά από το επιβλαβές παρασιτοκτόνο Fipronil, ολλανδικής και βελγικής προέλευσης.
Αδύνατη σχεδόν η προσπάθεια, πολύ περισσότερο που αυτά τα αυγά έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή άλλων φαγώσιμων (γλυκά, βουτήματα κλπ).
Η προσπάθεια απόσυρσης είναι και λίγο υποκριτική, αφού, όπως αποκαλύφθηκε, οι αρχές της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας γνώριζαν εδώ και πολλούς μήνες την μόλυνση των αυγών και επιμελώς την απέκρυπταν. Τυχαία γεγονότα έφεραν στο προσκήνιο το διατροφικό σκάνδαλο.
Ειδικοί έλεγαν στην Iskra ότι η υπόθεση με τα μολυσμένα αυγά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Βλαπτικές χημικές ουσίες, σε διάφορες παραλλαγές, χρησιμοποιούνται για την κερδοφόρα εκτροφή και πάχυνση ζώων και την καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών, καταστάσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές και βλαπτικές για τους ανθρώπους που καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα.
Αυτές τις βλαπτικές και συχνά απαγορευμένες χημικές ουσίες χρησιμοποιούν κατά κόρον η χούφτα των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων που ελέγχουν την τροφική αλυσίδα και κατά 80% περίπου γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, παρά την φαινομενική ποικιλία.
Οι έλεγχοι στην διατροφική αλυσίδα ζώων και ανθρώπων και στις καλλιέργειες των φυτών είναι πλημμελέστατοι έως ανύπαρκτοι, συνήθως δεν φτάνουν στον έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων και καλλιεργειών και όπου υπάρχουν, συνήθως συγκαλύπτουν αρνητικά ευρήματα ή καθησυχάζουν, όπως γίνεται τώρα με την υπόθεση των μολυσμένων αυγών.
Σε έναν πλανήτη όπου η φτώχεια και η πείνα διευρύνονται με φρενήρεις ρυθμούς, εν μέσω απίστευτης χλιδής μιας χούφτας ανθρώπων, οι κυρίαρχες πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων θεωρούν υπερβολική πολυτέλεια την υγιεινή της διατροφικής αλυσίδας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς πάση θυσία θα αυξήσουν την ποσότητα των τροφίμων και την τεχνητή γεύση τους και κυρίως τα υπερκέρδη τους.
Μπορούμε να κάνουμε πολλά και να αλλάξουμε πολλά στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αυτοί που καλλιεργούν την μοιρολατρεία παίζουν το παιχνίδι όλων εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα μολυσμένα αυγά και την μολυσμένη ζωή μας. Χρειάζεται, όμως, να εγκαταλείψουμε την αδράνεια και τον καναπέ μας.
Πηγή: iskra.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.