Thursday, August 10, 2017

Η ρωσική τράπεζα Sberbank τοποθετεί ΑΤΜ που εκτελούν συναλλαγές με βιομετρικά δεδομένα

σχόλιο ID-ont: Όπως και με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα, σιγά μην μείνει ο Πούτιν εκτός του συστήματος. 
Τον Ιούνιο η ρωσική τράπεζα Sberbank άρχισε να τοποθετεί με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα, μηχανήματα ΑΤΜ που μπορούν να εκτελούν συναλλαγές κάνοντας χρήση των βιομετρικών δεδομένων του πελάτη της τράπεζας χωρίς να απαιτεί χρήση κάρτας.
Το πρώτο τέτοιο ΑΤΜ τοποθετήθηκε σε κατάστημα της Sberbank στην λεωφόρο Κουτούζοφσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί έως τα τέλη του 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι με βάση το αποτέλεσμα που θα έχει η χρήση των συγκεκριμένων ATM, θα ληφθεί και η σχετική απόφαση για την περαιτέρω χρήση ΑΤΜ που θα λειτουργούν με αυτή την τεχνολογία.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η τεχνολογία αυτή είναι προηγμένη και πιο ασφαλής, για παράδειγμα σε σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα. Τον Μάιο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Sberbank Αλεξάντρ Τορμπάχοφ είχε δηλώσει ότι η τράπεζα κάνει ήδη τεστ με την χρήση τεχνολογίας βιομετρικών δεδομένων στα ΑΤΜ. Τότε είχε υπογραμμίσει ότι είναι νωρίς να ειπωθεί πότε συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτη στα ΑΤΜ. Ωστόσο είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος του έτους η τράπεζα θα μπορεί να ταυτοποιεί τους πελάτες της μέσω της φωνής τους, σε περίπτωση που απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας.
Πηγή: id-ont.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.