Sunday, August 6, 2017

ΡΑΠ-Πάτρα: Για την απώλεια μιας ζωής και την κατάρρευση του κτιρίου της πρώην λιμενικής ζώνης

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.)
''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''
Έπρεπε, δυστυχώς, να θρηνήσουμε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής για να καταλάβουμε ότι η έλλειψη συνεργασίας οδηγεί σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αδιέξοδα.
Ήταν ωστόσο, ευτύχημα το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε πολύ περισσότερα θύματα στην περίπτωση που η κατάρρευση του κτιρίου γινόταν τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες κοιμούνταν δεκάδες μετανάστες είτε στην τελετή καύσης του Καρνάβαλου είτε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του λούνα-παρκ. Είναι επίσης ευτύχημα το γεγονός ότι δεν κατέρρευσε  το διπλανό ΚΕΠ – για το οποίο εδώ και αρκετό καιρό με ανακοίνωσή μας έχουμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει - κατά τις ώρες που σφύζει από ζωή είτε κατά τη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων του Δήμου.
Το μπαλάκι ευθυνών που ακολούθησε την κατάρρευση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο παραλιακό μέτωπο έφερε πάλι στο προσκήνιο, με τον πλέον τραγικό τρόπο, το αλαλούμ της κυριότητας και του δικαιώματος χρήσης των χώρων του παλαιού λιμανιού, αλαλούμ που δημιουργήθηκε από την ασάφεια των προηγούμενων συμβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του ΟΛΠΑ και του Δήμου.

Είναι επιτέλους ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Τις ποινικές ευθύνες, όπως είναι φυσικό, θα τις αναζητήσουν οι δικαστικές αρχές.

Η πολιτική διευθέτηση, όμως, του ζητήματος, επιβάλλει σύντομες και οριστικές αποφάσεις. Απαιτείται ετοιμότητα και κινητοποίηση ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί από τα υπολείμματα της αμιαντούχας στέγης και να ελεγχθούν όλα τα κτίρια της πρώην λιμενικής ζώνης, και ειδικά το κτίριο που στεγάζεται το ΚΕΠ και το χορευτικό του Δήμου. Απαιτείται ωριμότητα, συνεργασία και δημιουργική διάθεση ώστε να μην κινδυνεύσουν στο μέλλον άλλες ανθρώπινες ζωές από τις εγκαταλελειμμένες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά ούτε και να παραμείνει ο χώρος ένα απέραντο κενό χωρίς υποδομές, χωρίς προσδιορισμένες χρήσεις.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.