Saturday, August 12, 2017

Ερίκ Τουσέν «Το δημόσιο χρέος – Η ιστορία του και η σημασία του στη σημερινή κρίση»

Επιστημονικός Συντονιστής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους 

Διερμηνεία του Στάθη Κουβελάκη

Η ομιλία του Ερίκ Τουσέν στην κοινή εκδήλωση της Δικαιοσύνης για Όλους και της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: 
"Ποιος χρωστάει σε ποιον”
Το παράνομο ελληνικό Δημόσιο Χρέος και οι Γερμανικές Οφειλές.

Κινηματογράφος Δεξαμενή, 17 Ιουλίου 2017

Ερίκ Τουσέν «Ποιος χρωστάει σε ποιον» 17.7.2017 https://youtu.be/gSYxJQ2A1XE


Κινηματογράφηση: Άρης Χατζηστεφάνου (www.info-war.gr)
Πηγή: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Ερίκ Τουσέν:


Ερίκ Τουσέν
Επιστημονικός Συντονιστής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
Διερμηνεία του Στάθη Κουβελάκη
«Καλησπέρα σας! Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι μαζί σας, μαζί με φίλους, μαζί με πολίτες, όπως εσείς που είστε κινητοποιημένοι ενάντια στην αδικία που εκπροσωπεί το Δημόσιο Χρέος, το οποίο απαιτείται από την Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μαζευόμαστε εδώ, σ’ αυτόν τον χώρο, σ’ αυτόν τον κινηματογράφο που ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο των εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ και αυτό μόλις δύο μέρες πριν τη στιγμή που ο βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου Αντρέι Χούνκο παραδώσει στον Πρόεδρο του Eurogroup ένα κάλεσμα, το οποίο υπογράφουν 170.000 Γερμανοί πολίτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.
Μου ζήτησαν απόψε να μιλήσω για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αρχίσω την ομιλία μου, επισημαίνοντας ότι στη Γερμανία υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν ενάντια στην αδικία που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας. Ταυτόχρονα είναι απόλυτα σαφές ότι η Γερμανία, που είναι η κυρίαρχη οικονομία της Ευρωζώνης, η Κυβέρνησή της και οι μεγάλες επιχειρήσεις συσσωρεύουν και συσσωρεύουν διαρκώς κέρδη σε βάρος της Ελλάδας. Κάθε μέρα στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην ίδια μου τη χώρα, το Βέλγιο, κατά τη διάρκεια του 2015, είδαμε μία φρικτή καμπάνια, μία εκστρατεία ενάντια στους Έλληνες, που σκοπό είχε να τους καταστήσει μοναδικούς υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας τους, ενώ οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις αυτών των χωρών, αλλά και οι Κυβερνήσεις πλουτίζουν σε βάρος της Ελλάδας και σε βάρος των υπόλοιπων χωρών της Περιφέρειας.
Πριν από 3 μέρες, κατά την διάρκεια μίας συζήτησης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, δόθηκαν επίσημα στοιχεία για τα κέρδη που αποκόμισε η Γερμανία από τη γενναιόδωρη, υποτίθεται, βοήθεια που παρείχε στην Ελλάδα. Η Γερμανία, λοιπόν, αποκόμισε το 2010, δια μέσου του διακρατικού δανείου, το οποίο σύνηψε τότε με την Ελλάδα, 400 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία προστίθεται 1 δις ευρώ, που αποκόμισε μέσω της αγοράς τίτλων του ελληνικού χρέους από την ΕΚΤ, σύνολο δηλαδή 1,4 δις ευρώ. Δεν είναι βέβαια μόνο η Γερμανία που αποκόμισε οφέλη από την ελληνική κατάσταση. Και οι άλλες κυρίαρχες χώρες των οικονομιών της ευρωζώνης επίσης επωφελήθηκαν. Πράγματι, ο φόβος που πυροδότησε η κρίση του Δημoσίου Χρέους, ευρύτερα στην ευρωζώνη αλλά με αρχή την Ελλάδα, οδήγησε σε μία παλιννόστηση των κεφαλαίων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου, κάτι το οποίο μείωσε το κόστος του δικού τους δανεισμού. Υπολογίζεται λοιπόν ότι η ίδια η Γερμανία εξοικονόμησε γύρω στα 70 δις για να χρηματοδοτήσει το δικό της χρέος, μέσω αυτού του τρόπου.
Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του αιτήματος που αφορά τις Γερμανικές Οφειλές ως συνέπεια της Ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα, έχουν μία θεμελιακή σημασία, γιατί δείχνουν ευρύτερα στην κοινή γνώμη, στους λαούς, ότι μία Ελληνική Κυβέρνηση που θα ήταν πραγματικά αποφασισμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού της, διαθέτει πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα για να ζητήσει αυτές τις επανορθώσεις, αλλά βεβαίως και την ακύρωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους.

Θα τελειώσω λέγοντας ότι πιστεύω ότι, όταν μία Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού της, πρέπει να προβεί σε πράξεις μονομερείς, σε πράξεις κυριαρχίας. Η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015 να είχε σταματήσει την αποπληρωμή του Χρέους. Ελπίζω ότι μαζί στην Ελλάδα και αλλού στην Ευρώπη, παρά την ήττα που αντιπροσωπεύει η συνθηκολόγηση και η προδοσία του Ιουλίου του 2015 θα μπορέσουμε, χάρη στη συνειδητοποίησή μας, αλλά κυρίως χάρη στην κοινή μας δράση, να αναδείξουμε Κυβερνήτες, που θα είναι πραγματικά αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα συμφέροντα του λαού τους».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.