Friday, August 11, 2017

Ο Τίλερσον τηλεφώνησε στον Ράμα και του έβαλε χέρι για το «αποτυχημένο κράτος» Αλβανία

Στον ελληνικής καταγωγής εξωμότη πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τηλεφώνησε την Τετάρτη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
Ο Αμερικανός αφού τον συνεχάρη (με ενάμιση μήνα καθυστέρηση) για την επανεκλογή του, δεν παρέλειψε να του βάλει «χέρι» για το κράτος μπανανία που κυβερνά, την εγκληματικότητα (βλ. ναρκωτικά) και τη διαφθορά.
Ο Έντι Ράμα είναι γνωστός «κολλητός» του Τζορτζ Σόρος, ορκισμένου εχθρού του Προέδρου Τραμπ, ενώ «ανακατεύεται» στα Βαλκάνια εκεί που δεν τον σπέρνουν υποδαυλίζοντας εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, όταν η χώρα του είναι ένα αποτυχημένο κράτος, δίχως πολεμική αεροπορία, δίχως τανκς, δίχως πολεμικό ναυτικό (εάν εξαιρέσει κανείς κάτι σκυλοπνίχτες που παριστάνουν τα πολεμικά πλοία).
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αλβανικής Κυβέρνησης, όπως σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρει ότι ο Ρεξ Τίλερσον συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη νίκη του στις εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ισχυρή εντολή την οποία έλαβε για να κυβερνήσει μόνο του το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, θα εξαγνίσει τη διοίκηση από τη διαφθορά και θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά του εγκλήματος.


Σύμφωνα πάντα με την αλβανική κυβέρνηση, ο Ρεξ Τίλερσον εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη νέα κυβερνητική εντολή και αναφέρθηκε στις πολύ θετικές εντυπώσεις του αντιπροέδρου Πενς, μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας στο Μαυροβούνιο και επιβεβαίωσε την προθυμία των ΗΠΑ να εστιάσει την προσοχή της στις εξελίξεις στην περιοχή.
Κατά την εικοσάλεπτη συνομιλία των δύο ανδρών, ο Έντι Ράμα προέβη σε μια πλήρη περιγραφή της εικόνας στα Βαλκάνια (σ.σ. έχει ενδιαφέρον να μάθουμε εάν το έκανε ξεμέθυστος), εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο διάλογο Κοσσόβου–Σερβίας, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να απεμπλακούν τα Σκόπια από το αδιέξοδο του ονόματος (με την Ελλάδα).
Ότι ο Ράμα εμπλέκεται εκεί που δεν τον σπέρνουν το αναφέραμε και παραπάνω. Προφανώς χρειάζεται μία νέα φάπα από την Αθήνα για να έλθει ξανά στα ίσια του, διότι ο Ράμα εκτός ότι καμιά φορά χάνεται ύστερα από παραπάνω ποτηράκια φαίνεται ότι και «ξεχνά» ποιος είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.
Σε κάθε περίπτωση το «κοκοράκι» των Τιράνων, που έχει μετατρέψει τη χώρα του σε μια απέραντη χασισοφυτεία, οφείλει να μένει αυστηρά μέσα στα σύνορά του γιατί κάθε φορά που κουνιέται όλο και απομακρύνει την πατρίδα του από την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγήtribune.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.