Wednesday, June 27, 2018

Στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018 ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης



Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου το Συνέδριο της Ιχθυοκαλλιέργειας 2018, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Από την μεριά της Κυβέρνησης, παρευρέθηκε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Ο Γιάννης Τσιρώνης στην ομιλία του την Παρασκευή 22/6, συνέπλευσε με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, και εξήρε την συμβολή της ιχθυοκαλλιέργειας στην εθνική οικονομία και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.


 Ο Αν. υπουργός τόνισε πως είναι αξιοσημείωτη η συμβολή του κλάδου στην τόνωση του κοινωνικοοικονομικού ιστού (τοπική ανάπτυξη, συγκράτηση πληθυσμού κλπ), ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.
Στην δεύτερη ομιλία του, σε πάνελ όπου το ακροατήριο ήταν η πλειοψηφία των Ελλήνων Υδατοκαλλιεργητών, παρουσίασε το έργο του Υπουργείου και συνεχάρη τον κλάδο για τα βήματα που έχει κάνει για την προώθηση του Ελληνικού ψαριού, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου διευκόλυναν την ίδρυση της ΕΛΟΠΥ, της οποίας βασικός στόχος είναι η δημιουργία Ελληνικής ταυτότητας στο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τον κλάδο όσο και για την Ελληνική οικονομία.
Επίσης, δήλωσε πως η σημερινή χρονική συγκυρία, όπου οι υδατοκαλλιεργητικές μονάδες  αναδιοργανώνονται, είναι πολύ σημαντική, επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί εάν το γραφείο του δεν είχε ανοιχτές τις πόρτες του στον κλάδο και πως η ως τώρα συνεργασία τους έχει αποδώσει τους προσδοκώμενους καρπούς.
Κλείνοντας δήλωσε πως «Πολιτεία και ιδιώτες είναι στην ίδια βάρκα».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.