Thursday, June 28, 2018

Επίκαιρη Ερώτηση Γεωργαντά προς τον Υπ. Παιδείας για την κατάργηση του ΤΕΙ Κιλκίς


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για το ΤΕΙ Κιλκίς κατέθεσε  ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς. Ελπίζουμε ότι οι εμπνευστές της άσχημης εξέλιξης για το ΤΕΙ Κιλκίς θα συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη τους ευθύνη και δε θα τολμήσουν να υλοποιήσουν την απόφαση τους αυτή.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης :


«Με την αριθμ. 43039/Ζ1/14-3-2018 απόφαση σας συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες  τις εργασίες της και απέστειλε προς εσάς την πρόταση της για τη συγχώνευση των παραπάνω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με την πρόταση για το Τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς ΄΄παραμένει σε εκκρεμότητα η μετακίνηση του ή η παραμονή του΄΄. Σημειώνω εδώ ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του μέλους της Επιτροπής και Αντιπροέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο Κιλκίς πριν λίγες είχε αναφερθεί ότι για το ΤΕΙ του Κιλκίς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης δεύτερου Τμήματος και δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής γιατί δεν υπάρχει βιώσιμη προοπτική και πρότεινε τη λειτουργία διετών προγραμμάτων εκπαίδευσης με τέσσερις κατευθύνσεις.
Η πρόταση αυτή αν τελικώς επικυρωθεί από εσάς είναι καταστροφική καθώς ουσιαστικά καταργεί τη μοναδική δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κιλκίς υποβαθμίζοντας το ακαδημαϊκό και πολιτιστικό επίπεδο μιας ολόκληρης περιοχής . Είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι βιώσιμη η λειτουργία των διετών προγραμμάτων και θα οδηγηθούμε στη πλήρη κατάργηση κάθε δομής ενώ όλοι αναμέναμε με την μετεγκατάσταση του στο νέο κτίριο την αναβάθμισή του ΤΕΙ και τη δημιουργία σχολής.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Ποια είναι η τελική απόφασή σας για την τύχη του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης που λειτουργεί στο Κιλκίς;
2.  Τί άλλαξε από την επίσκεψη σας στο ΤΕΙ Κιλκίς και αποφασίστηκε τώρα η κατάργηση του τμήματος αντί για την αναβάθμιση του;
3. Πως θα ξεπεράσετε το ζήτημα που υπάρχει για την αλλαγή της χρήσης του νέου κτιρίου όταν αυτό έχει χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα για λειτουργία ΤΕΙ;»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.