Wednesday, June 27, 2018

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν σε 2 διαφορετικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη συνολικά πάνω από 100 κιλά κάνναβη
Συνελήφθησαν 2 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης

Εντοπίσθηκαν προχθές (25 Ιουνίου 2018) στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, σημαντικές ποσότητες κάνναβης, στην κατοχή 3 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 100 κιλά κάνναβη.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, εντοπίσθηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 38 ετών να οδηγούν δύο οχήματα, με τον 38χρονο να προπορεύεται λειτουργώντας ως προπομπός και τον 52χρονο να ακολουθεί μεταφέροντας τις ποσότητες κάνναβης.
Άμεσα οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, όμως αυτοί τράπηκαν σε φυγή αλλάζοντας πορεία και αναπτύσσοντας ταχύτητα.
Εκδόθηκαν αναζητήσεις κατά τις οποίες εντοπίσθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή το όχημα του 52χρονου και σε κοντινά σημεία 5 σάκοι με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 90 κιλών και 200 γραμμαρίων, τους οποίους προσπάθησε να μεταφέρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 38χρονος σε περιοχή της Πέλλας, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης είχαν εισαχθεί νωρίτερα από γειτονική χώρα και τις είχε παραλάβει ο 52χρονος με σκοπό τη διακίνηση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 52χρονου σε περιοχή της Πέλλας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης βάρους 160 γραμμαρίων,
  • δενδρύλλιο κάνναβης 1 μέτρου που καλλιεργούσε και
  • 105 ναρκωτικά δισκία.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 52χρονου συνεχίζονται.
Στη δεύτερη περίπτωση , σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, στην οικία 29χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 σάκοι που περιείχαν 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 10 κιλών και 964 γραμμαρίων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 1 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του και
  • αντικείμενα που χρησιμοποιούσε για τη συσκευασία της κάνναβης (νάιλον τεμάχια, κολλητική ταινία κ.α.)
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.