Wednesday, June 27, 2018

Επίσκεψη Κ. Γαβρόγλου στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά Εύβοιας – Δηλώσεις για τις συνέργειες στο Π. Θεσσαλίας, ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας



Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνοδευόμενος από τον Αντιπρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμά Σφηκόπουλο. Τον Υπουργό υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο οι Δήμαρχοι Διρφύων – Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς και Χαλκιδαίων Χρήστος Παγώνης.
Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ τον Υπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, ο Πρύτανης Πέτρος Λάμψας, καθηγητές και μέλη της Ιδρύματος και τοπικοί φορείς.


Στη Συνέντευξη Τύπου ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το πόρισμα για τις συνέργειες μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο και θα κατατεθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση. Κατόπιν εξέθεσε τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονων ανακατατάξεων έχουμε ως χώρα ανάγκη από ισχυρά και δυναμικά πανεπιστήμια με έντονη διεθνή παρουσία, στα οποία να μπορούν να φοιτήσουν όσοι Έλληνες το επιθυμούν, να διαμορφώνουν ενεργούς πολίτες, να παρέχουν στους αποφοίτους τους γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί η στρατηγική του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που εστιάζει στις συνέργειες ανάμεσα σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα ώστε να αποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και να χαράξουν τον ακαδημαϊκό χάρτη των επόμενων δεκαετιών.
Ο Κ. Γαβρόγλου στη συνέχεια ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ για την δημιουργική τους πρόταση για το «Συγκρότημα Ευρίπου» και παρακάλεσε τον Θ. Σφηκόπουλο να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις του ιδρύματος.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.