Friday, June 22, 2018

Βάιος Καλοπήτας : Να επενδύσουμε στα παιδιά μας… αυτή την Κυριακή να στηρίξουμε τους νέους σε όλη την Ελλάδα που τολμούν με το Κίνημα Αλλαγής


Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ , ένα προοδευτικό κόμμα που θα εκφράσει αυτούς που νιώθουν ότι δεν έχουν φωνή σήμερα. Τον περασμένο Νοέμβριο στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην κεντροαριστερά όλοι μείνανε έκπληκτοι ,  212000 πολίτες δήλωσαν με τη συμμετοχή τους, ότι ο πολιτικός αυτός χώρος, μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά. Δήλωσαν πως  αναζητούν να στραφούν προς  έναν ισχυρό  μεσαίο χώρο , που θα κινήσει τα πράγματα για την Ελλάδα τους Έλληνες μπροστά. Σήμερα βλέπουμε η προσπάθεια να αποδίδει ,έχουμε ακροατήριο, συζητάμε με τους πολίτες , γεμίζουμε τις αίθουσες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και στοχεύουμε ακόμα ψηλότερα.


Στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουμε πως η επιτυχία του εγχειρήματος μας περνάει από την συμμετοχική εγρήγορση του πολίτη , ιδιαίτερα του νέου . Χρειάζονται νέες ιδέες, χρειάζεται μια νέα αντίληψη προκειμένου να κατανοήσουμε το νέο κόσμο όπως αυτός διαμορφώνεται. Τα πάντα αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Στη γεωπολιτική, στην οικονομία, στην τεχνολογία, συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συγχρονίσουμε την πολιτική με τις ανάγκες της κοινωνίας , και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν οι φορείς νέων ιδεών , νέων εργαλείων , νέων αντιλήψεων βγουν μπροστά. Πρέπει να παραδώσουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση στις κοινωνικές ομάδες του αύριο να περάσουμε από την γενιά των 60+ πολιτικών στην γενιά των 40 ή των 30.
Αυτή την Κυριακή φτάνουμε στην συγκρότηση του δικτύου των οργανώσεων βάσης μας. Σε όλη την Ελλάδα στήνονται κάλπες με εντυπωσιακή συμμετοχή νέων ανθρώπων. Την Κυριακή με την συμμετοχή μας στηρίζουμε την παράταξη, δίνουμε ελπίδα στις τοπικές κοινωνίες, ολοκληρώνουμε το ταξίδι της συγκρότησης του Κινήματος μας και ξεκινάμε τον αγώνα της ανατροπής. Να επενδύσουμε στα παιδιά μας… αυτή την Κυριακή να στηρίξουμε τους νέους σε όλη την Ελλάδα που τολμούν με το Κίνημα Αλλαγής!

*Ο Βάιος Καλοπήτας είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.