Wednesday, June 27, 2018

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου


Συνάντηση με τον Roberto Gualtieri, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών & Nομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Gualtieri είναι επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών της Επιτροπής που βρίσκονται σε διήμερη αποστολή στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Gualtieri για τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια.


«Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έμφαση για την επόμενη περίοδο στρέφεται στην ανάπτυξης της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Gualtieri είναι εισηγητής για τη νέα φάση του «Juncker plan» από το 2020 και μετά («InvestEU»), καθώς διανοίγονται νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Ο κ. Gualtieri συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση που αποφασίστηκε για το χρέος το καθιστά βιώσιμο, προσφέροντας την προβλεψιμότητα που χρειάζονται οι αγορές.

Από την πλευρά του, έκανε σαφές κι εκείνος ότι στόχος πλέον είναι η ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, με την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τόσο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης όσο και ο κ. Gualtieri συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα, όπως και κάθε νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο την κινητοποίηση κάθε δυνατού πόρου που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ανέλυσε το συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Μάλιστα δήλωσε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019. Ο κ. Gualtieri έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επόμενα βήματα σε αυτό το πεδίο και σημείωσε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό και την αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.