Wednesday, June 27, 2018

Γιώργος Γεωργαντάς: «Χαστούκι» από τους Θεσμούς για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γραμματέων


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή την Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των Γραμματέων στα υπουργεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

       «Η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία.  Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία».
Πλήρης Δήλωση:


«Η Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση (Compliance Report) κατέδειξε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την αδιαφάνεια και την προσπάθεια χειραγώγησης η οποία επιχειρήθηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης σε σχέση με τις προκηρύξεις για τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς των Υπουργείων.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης δεν υπήρξε ένα “ελάχιστο επίπεδο κριτηρίων επιλεξιμότητας” και δεν εξασφαλίστηκε ότι όλοι οι διορισμοί θα γίνονται “με ομοιόμορφο και αντικειμενικό τρόπο”.
Η Έκθεση απαιτεί την επανέκδοση μίας στις τρεις προκηρύξεις (για 22 από τις 69 θέσεις), ενώ ζητά τη δημιουργία ενός αντικειμενικού πλαισίου βαθμολόγησης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις προκηρύξεις.
Βέβαια σ’ όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων έχουν σταλεί σε υπουργικά γραφεία πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση, για εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων.
Επιβεβαιώνονται έτσι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και μήνες αναφέρθηκε στις φωτογραφικές αυτές προκηρύξεις. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.