Thursday, June 28, 2018

Αναγγελία θέσεων Μαθητείας Ιδιωτικού Τομέα


Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας και η προσπάθεια συνολικής αναβάθμισής της στοιχειοθετεί έναν από τους βασικούς στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης, καθώς η ΕΕΚ έχει να επιτελέσει τόσο επαγγελματικό όσο και κοινωνικό ρόλο.


Ο σχεδιασμός της Μαθητείας οργανώθηκε με βάση τη μάθηση στον χώρο εργασίας (work based learning) και υλοποιείται με τρόπο ώστε να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα επαγγελματικής αναζήτησης που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η προτεραιότητα που έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.
Η επέκταση του θεσμού της Μαθητείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα των συναρμόδιων Υπουργείων. Κατά το σχολικό έτος 2018-19, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, θα εφαρμόσουν Προγράμματα Μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητάς τους.
Στο αναφερόμενο πλαίσιο κατά το σχολικό έτος 2018-19, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και ο ΟΑΕΔ θα εφαρμόσουν προγράμματα μαθητείας σε ειδικότητες που καλύπτουν βασικούς κλάδους αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας.
Οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας θα πρέπει να προβούν σε  αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ  http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.
Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το θεσμό της μαθητείας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,   επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων και στην ενίσχυση της αποτελεσματικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.