Wednesday, June 20, 2018

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Την Τετάρτη 27 Ιουνιου 2018

Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης "Γ.Δουράτσος Δκτης Ρούπελ" του Πολεμικού Μουσείου "Μ. Τσαρτσίδης" για την επέτειο της Απελευθέρωσης του Σιδηροκάστρου το 1913 από τους Βουλγαρους, θα παρελάσει έχοντας δίπλα της τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών!

Την 25η Μαρτίου 2018 στα Γιαννιτσά εγινε το πρώτο αντάμωμα και η πρώτη συνεργασία στην παρέλαση της επετείου της Επανάστασης του Ελληνικού Έθνους κατά των τούρκων.
Οι δυο αυτοί σύλλογοι αναβίωσης θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ελλάδα μιας και χρησιμοποιούν μοναδικά αυθεντικά κειμήλια, στολές και όπλα της εποχής που αναπαριστούν.

Θα παρελάσουν περίπου 45 αναβιωτές σε τρια αγήματα. Μετάτις σημαίες πρωτο ο σύλλογος Γιαννιτσών με στολές και όπλα του 1821. Δευτερο το Άγημα του Υγειονομικού και Ερυθρού σταυρού του 1940 και τριτο άγημα με τον Ελληνικό Στρατό του 1940-41.



Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο της παρέλασης των δύο ομάδων από την παρέλαση στα Γιαννιτσά την 25 Μαρτίου 2018.







που έφτιαξε με τόσο μεράκι ο αναβιωτής κινηματογραφιστής και φωτογράφος Σαραπτσής Κώστας (Kostas Saraptsis )

https://www.youtube.com/watch?v=bZZtSaQG57U&feature=youtu.be


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.