Thursday, June 28, 2018

Η Σία Αναγνωστοπούλου στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE)


Τοποθέτηση Σίας Αναγνωστοπούλου, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE)

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου συμμετείχε και τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές μετακινήσεις από τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό δεν είναι κάτι παροδικό, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που θα διαρκέσει πολύ καιρό»

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:


«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές μετακινήσεις από τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό δεν είναι κάτι παροδικό,  είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που θα διαρκέσει πολύ καιρό. Για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια στρατηγική που να ευθυγραμμίζεται με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντ' αυτού, όπως βλέπουμε στην πρώτη έκθεση, καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών που θα κρατήσουν τους μετανάστες, που θεωρούνται απειλή για τις ευρωπαϊκές αξίες, σε μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη - παρά το γεγονός ότι εμείς στην Ευρώπη είχαμε μεγάλη ευθύνη για την δημιουργία της τρέχουσας κατάστασης. Η πρώτη έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις προτάσεις για την εξέταση αιτήσεων ασύλου εκτός Ευρώπης. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα είδος στρατοπέδων για μεγάλο αριθμό αυτών των ανθρώπων πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Ευρώπης, όπου οι Ευρωπαίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να τους βλέπουν ή να τους σκέφτονται. Πρόκειται για μια προσπάθεια να συγκρατηθεί το πρόβλημα σε ασφαλή απόσταση, διότι θεωρείται απειλή. Η έγκριση αυτών των προτάσεων θα οδηγήσει στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών που αποτελούν την βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με ενιαίο τρόπο για το θέμα αυτό και να δείξουμε στους μετανάστες και στους πρόσφυγες ότι υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για να φτάσουν στην Ευρώπη. Χρειάζονται το δικαίωμα ασύλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.