Thursday, June 28, 2018

ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΑΡΜΕΝΙΑΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ. ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ Φ. ΦΩΤΙΟΥ

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν η πρώτη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον νέο Υπουργό της Διασποράς της Αρμενίας κ. Mkhitar Hayrapetyan. Από συνάντηση γνωριμίας έγινε άμεσα συνάντηση εργασίας, η οποία έβαλε στη συζήτηση και τον Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου από τη Λευκωσία, με τον οποίο είχαν τηλεφωνική διάσκεψη.


Ο Αρμένιος Υπουργός ανέφερε ότι η νέα Κυβέρνηση της χώρας του θέλει να συνεχίσει με ακόμα πιο διευρυμένη ατζέντα την τριμερή συνεργασία σε θέματα Διασποράς. Θέση που επιβεβαίωσε αργότερα στον κ. Κουίκ και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών κ.Zohrab Mnatsakanyan, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύντομα θα στείλει επιστολή στους ομολόγους του κ.κ. Νίκο Κοτζιά και Νίκο Χριστοδουλίδη και για δική τους τριμερή συνάντηση, που τη θεωρεί «πολύ σημαντική και χρήσιμη».

Στη τηλεφωνική διάσκεψη ο Κύπριος Επίτροπος απηύθυνε δια ζώσης πρόσκληση (είχε προηγηθεί η αποστολή γραπτής) στον Αρμένιο Υπουργό να επισκεφθεί μαζί με τον κ. Κουίκ τη Λευκωσία στις 24 - 25 Ιουλίου για την πρώτη τους τριμερή και για να παραβρεθούν στην ετήσια Παγκύπρια Ομογενειακή σύναξη. Η πρόσκληση έγινε δεκτή.

Σε ότι αφορά θέματα συνεργασίας με τους νέους της Διασποράς των τριών χωρών, κατατέθηκαν, κατ' αρχήν, οι εξής προτάσεις που θα συζητηθούν, μαζί με εκείνες που θα φέρει ο κ. Φωτίου, για επικύρωση στη τριμερή της Λευκωσίας:

Νέοι γιατροί, τρεις από κάθε Ομογένεια, (πρόταση Κουίκ), να συναντηθούν στην Κρήτη με θέμα «Τα όρια της Βιοηθικής στα χέρια της ιατρικής επιστήμης» και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Νέοι πολιτικοί, τρεις από κάθε Ομογένεια, (πρόταση Hayrapetyan) να συναντηθούν στο Ερεβάν με θέμα «Νέοι ηγέτες στον πόλεμο κατά της διαφθοράς».

Μετά το τέλος των συνομιλιών τους, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο νέος ομόλογός μας στην τριμερή μας με τηνΚύπρο για θέματα Ομογένειας, είναι νέος και στην ηλικία. Ένας 28χρονος που με κέρδισε σε αυτή τηνπρώτη μας συνάντηση. Έχει μεθοδική σκέψη. 

Του είπα ότι τόσο ο Φώτης Φωτίου, όσο κι εγώ προσωπικά, θα του δώσουμε όλο το χώρο που χρειάζεται στην τριμερή μας, για να εκμεταλλευτούμε την ενέργειά του και τις ιδέες του. Εκπροσωπεί μια νέα γενιά, που οραματίζεται με άλλες παραμέτρους και ανησυχίες το μέλλον της, οπότε μπορεί να είναι και η πυξίδα μας σε πολλά θέματα, πέρα από αυτά που έχουμε στην ατζέντα μας, εμείς οι μεγαλύτεροι».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.