Saturday, June 30, 2018

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ) είχε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε ότι τα αιτήματα του ΣΟΕΛ θα εξεταστούν και συμφωνήθηκε να υπάρξει διαρκής διάλογος με τη Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.


Ειδικότερα, ως προς το θέμα της ουσιαστικοποίησης των ελέγχων, θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν σχετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θα καταθέσει, έως το τέλος του έτους, για την εποπτεία των επιχειρήσεων,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συνολικής αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου, η οποία περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ν. 4548/2018), την τροποποίηση του ν. 3190/1955 για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, o κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν ανακύψει με την «υπόθεση Folli Follie», ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κάλεσε το ΣΟΕΛ να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστικοποίηση των ελέγχων, ώστε οι έλεγχοι να έχουν αποτέλεσμα. Στόχος, η πληρέστερη διαφάνεια, ενημέρωση και προστασία τόσο των μετόχων και των συναλλασσόμενων όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.

Ενόψει της νομοθέτησης, το επόμενο διάστημα αντίστοιχες απόψεις θα ζητηθούν και από τους άλλους φορείς της αγοράς.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.