Wednesday, June 27, 2018

Στοχευμένες δράσεις για την αποτροπή της εισαγωγής και της διακίνησης λαθραίων προϊόντων


Συνελήφθησαν σε Ημαθία και Σέρρες 3 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για λαθρεμπόριο
Κατασχέθηκαν πάνω από 500 λίτρα υγρών καυσίμων, 374 λίτρα ποτών και 1.260 πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιουνίου 2018) στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, 3 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές των Σερρών και της Ημαθίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στον Προμαχώνα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα συνελήφθησαν:


  • 29χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 250 λίτρα πετρελαίου και 232 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • 29χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 260 λίτρα πετρέλαιο, 20 λίτρα βενζίνης και 142 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του σε περιοχή της Ημαθίας, εντοπίσθηκαν 1.260 πακέτα τσιγάρων και 49 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 2 κιλών και 450 γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, όπως και τα δύο παραπάνω οχήματα, ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.
Επιπλέον από την κατοχή του 57χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση τσιγάρων και καπνού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι αστυνομικές δράσεις κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον .


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.