Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ‒ ΓΙΑΤΙ;Ο καιρός αλλάζει, εμείς ποτέ...
Την πρακτική αυτήν τη συναντούμε, σχεδόν, σε κάθε λαϊκή παροιμία.
Φυσικά τη συναντούμε κατά κόρον στην πολιτική, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ανεξαρτητοποιήσεις ή τις κομματικές μετακινήσεις βουλευτών.
Το κόμμα που χάνει έναν βουλευτή μιλάει για αποστασία και το κόμμα που τον κερδίζει για δικαίωση της πολιτικής του.


Ακόμη χειρότερα, το τελευταίο συμβάν με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ χαρακτηρίστηκε, από τον Καμμένο αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ακόμη και προδοσία προς το κόμμα, την κυβέρνηση και την πατρίδα και ήταν αποτέλεσμα πίεσης γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή, ισχυρός υπουργός δήλωνε ότι η κυβέρνηση είναι πανίσχυρη γιατί έχει και εφεδρείες, εννοώντας φυσικά ότι ‒εκτός από τη βουλευτή του Λεβέντη που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγους μήνες‒ υπάρχουν σε αναμονή και άλλοι.
«Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος», όπως το ’πε και ο Διονύσιος Σολωμός.
Μπορούν αυτά τα πολιτικά κόμματα, με τέτοιες αντιλήψεις, όπως και πολλοί βουλευτές με ανάλογες πρακτικές, να πείσουν τους πολίτες ότι έχουν πρώτο μέλημά τους το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας;
Ζητείται λίγη λογική και αξιοπρέπεια∙ ένα βήμα μπροστά από την παλιά βολική και κοντόθωρη νοοτροπία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.