Thursday, June 1, 2017

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Η ΑΕΚ - στην 6η αγωνιστική, η οποία «έριξε την αυλαία» των play offs - από τη Ν. Σμύρνη «πέταξε» στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και είναι αυτή που «σφράγισε το εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League. Τουλάχιστον, μέχρι την οριστική ετυμηγορία για την έφεση του Παναθηναϊκού και τον τελικό της ντροπής.
Η Ένωση επικράτησε, με ανατροπή, του Πανιωνίου με 2-1. Και - σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα - «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση με 12 πόντους. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 11, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 8 και ο Πανιώνιος κατετάγη τελευταίος με 4 βαθμούς στα play offs της Super League. ήταν το χειρότερο δυνατό φινάλε σε μια εκπληκτική, για τους «κυανέρυθρους», χρονιά. Πλέον, είναι αναγκασμένοι... πριν ακόμα τελειώσουν την αγωνιστική περίοδο να αρχίσουν την προετοιμασία του για την επόμενη.
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα. Απέκτησε τον έλεγχο, πιέζε και ανάγκασε τους γηπεδούχους να περιοριστούν σε αμυντικό ρόλο. Δημιούργησε προϋποθέσεις απειλής, με σημαντικότερη αυτή του 13ου λεπτού. Όταν ο Γαλανόπουλος έκανε το σουτ - έξω από την περιοχή - και ο Γιαννιώτης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Σιγά σιγά ο Πανιώνιος άρχισε να βγαίνει από την περιοχή του και να επισκέπτεται αυτήν της ΑΕΚ. Χωρίς πάντως να δημιουργήσει ανησυχία στον Ανέστη. Ως το 21'. Στην πρώτη τους τελική προσπάθεια οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» το σκορ. Αναπτύχθηκαν γρήγορα και «έπιασαν» απροετοίμαστη την άμυνα της ΑΕΚ. Στην «τελική ευθεία» ο Γεσίλ έδωσε στον Μπεν και αυτός στον αμαρκάριστο Μασούρα. Ο οποίος, μέσα από την περιοχή, δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα - πάνω από τον εξερχόμενο Ανέστη - στον ουρανό των διχτύων.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπεν, έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και ο Ανέστης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ. Και στο 34' ήρθε η ισοφάριση για την Ένωση. Ο Μάνταλος συνεργάστηκε ωραία με τον Αραούχο, σε μικρό χώρο και με αρκετούς αμυντικούς γύρω τους. Βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και - προλαβαίνοντας το τάκλιν του Βλάχου - έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του «κυανέρυθρου» τερματοφύλακα.
Στο επόμενο, ο Χριστοδουλόπουλος, από θέση μέσα δεξιά, έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Αραούχο δεν πρόλαβε την μπάλα - μόνος κοντά στο στο δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Γιαννιώτη - και αυτή κατέληξε άουτ. Ενώ, στο 43' ο Αραούχο, από αριστερά, έκανε το συρτό γύρισμα. Ο Μπακασέτας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρισβάνη και ο Γιαννιώτης - που είχε καλύψει τη δεξιά του γωνία - μπλόκαρε.
Όπως και μετά το εναρκτήριο λάκτισμα, έτσι και στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά. Απέκτησε τον έλεγχο και πίεσε για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως. Ο Πανιώνιος συνήρθε βγήκε μπροστά και άρχισε και αυτός να απειλεί.
Όμως στο 57' έμεινε με 10 παίκτες. Γιατί ο διαιτητής, Σπύρος Μάνταλος, απέβαλλε - με 2η κίτρινη κάρτα - τον Μπεν, επειδή εμπόδισε με το χέρι τον Ανέστη να παίξει. Μάλιστα, στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο αθλητικός διευθυντής του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι δεν κλείστηκαν. Αντίθετα, συνέχιζαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή της ΑΕΚ. Η οποία, επίσης, πατούσε με αξιώσεις την περιοχή των γηπεδούχων.
Στο 64' ήταν η σειρά των «κιτρινόμαυρων» να μείνουν με 10 παίκτες. Ο Χριστοδουλόπουλος κάτι είπε στο δεύτερο βοηθό, Βασίλη Νικολακάκη, και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αναμέτρηση «άναψε» για τα καλά. Υπήρχαν νεύρα, αντεγκλίσεις αλλά καιμ φάσεις.
Στο 72' ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αραούχο - ανάμεσα σε Γκιοατά και Βλάχο - έκανε την κεφαλιά. Αλλά ο Γιωννιώτης αντέδρασε σωστά και έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος έχασε μια απίστευτη - για την κλάση του - ευκαιρία. Από κάθετη του Μάνταλου, μόνος του, από θέση μέσα αριστερά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ. Αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Γιαννιώτη.
Όμως στο 81' πέτυχε το χρυσό - μεταφορικά και κυριολεκτικά - γκολ των φιλοξενουμένων. Από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, «κοιμήθηκε» η άμυνα του Πανιωνίου. Ο Αραούχο πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη και με γυριστή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ισοφάριζε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και λίγο αργότερα, οι «πράσινοι» πετύχαιναν και 3ο γκολ. Ως το τελευταίο σφύριγμα, σε αμφότερες τις αναμετρήσεις, δεν άλλαξε τίποτα. Έτσι, η ΑΕΚ στο φινάλε υλοποίησε το στόχο της. τερμάτισε στην πρώτη θέση. Μιας και στην ισοβαθμία υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Και τώρα περιμένει να τελεσιδικήσουν οι δύο εκκρεμείς υποθέσεις, για να επισημοποιηθεί η παρουσία της στα προκριματικά του Champions League.
Περιχαρής οι ποδοσφαιριστές, στα αποδυτήρια, φώναζαν «μπόνους μπόνους». Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης - μέσω του προέδρου, Ευάγγελου Ασλανίδης, μοίρασε συγχαρητήρια και ζήτησε να μεταφερθεί σε όλους ότι «εδώ είμαι».
Οι «κυανέρυθροι» δεν ολοκλήρωσαν την εκπληκτική χρονιά τους με τον τρόπο που ήθελαν. Αυτό όμως δεν μειώνε στο παραμικρό όσα κατάφεραν. Αυτό που κάνει είναι να προσθέτει ένα σημαντικό βάρος στους διοικούντες και στον Μιχάλη Γρηγορίου που αναλαμβάνει στη θέση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.    Αν οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρωθούν έτσι, τότε η ΑΕΚ θα είναι πρώτη στην ειδική βαθμολογία. Αφού στην ισοβαθμία υπερτερεί του ΠΑΟΚ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 21' Μασούρας - 34' Μάνταλος, 81' Αραούχο
ΔΟΚΑΡΙ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 40' Μπεν, 76'Γιαννιώτης, 90'+4' Λάμπρου - 28' Τσιγκρίνσκι, 61' Γαλανόπουλος, 62' Βράνιες, 74' Ντίντακ, 76' Σιμόες, 82' Αραούχο, 90'+4' Βινίσιους
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 57' Μπεν (2η κίτρινη κάρτα) - 64' Χριστοδουλόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78' Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (85' Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Αλμέιδα (17' Μπακασέτας)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ
Πηγήsentragoal.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.