Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα!

Η λίμνη Μπελέτσι δεν είναι σίγουρα γνωστή σε πολλούς αν και βρίσκεται μόλις 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σε υψόμετρο 600 μέτρων ο επισκέπτης βλέπει μια γαλαζοπράσινη λίμνη που περιτριγυρίζεται από πράσινο και θυμίζει αλπικό τοπίο.

perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα!
Η λίμνη δημιουργήθηκε από… ατύχημα τη δεκαετία του ’70, όταν τα αναχώματα έκλεισαν τις κοίτες ενός χειμάρρου. Τότε φτιάχνονταν οι υποδομές στην περιοχή οπότε αυτή η αστοχία οδήγησε στη σημερινή υπέροχη τοποθεσία, που εκτός των άλλων αποτελεί και βιότοπο για πολλά είδη πτηνών. Η έκτασή της είναι 5.000 τ.μ. και το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 5 μ.


perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα! perierga.gr - Η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι με το αλπικό τοπίο μισή ώρα από την Αθήνα!

perierga.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.