Tuesday, June 20, 2017

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα για την ημερίδα για τα εθνικά θέματα

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» και του αν.Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, χθες, Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, στις 7.30 το απόγευμα.
Με κεντρικό θέμα ανάλυσης τα εθνικά θέματα, οι τέσσερις ομιλητές της ημερίδας, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παπάς, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και π.Πρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ομ.Καθηγητής ΑΠΘ Θανάσης Καραθανάσης και ο Διεθνολόγος της Νομικής του ΑΠΘ και π.Αντιδήμαρχος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αναφέρθηκαν στα ζητήματα της Θράκης, του Αιγαίου, των Σκοπίων, της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου αλλά και στις γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής. Με τη σειρά του, ο Κ.Γκιουλέκας έκανε μία γενική αναφορά στα εθνικά ζητήματα και τόνισε το πόσο αναγκαία και επίκαιρη είναι η πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια.


Μεταξύ του πλήθους κόσμου που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ημερίδα παρευρέθησαν πρόξενοι, βουλευτές και πολιτευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές της τριτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, στελέχη του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ από όλη τη Βόρειο Ελλάδα και πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στην πατρίδα στους τρεις επιζώντες της επονομαζόμενης «δίκης των πέντε» Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, τους Βαγγέλη Παπαχρήστο, Ηρακλή Σύρμο, Κώστα Κυριακού καθώς και στον Βορειοηπεριώτη Μιχάλη Μάνο, αλλά και στο Πρόεδρο του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ '74, Θανάση Στάϊκο.


Ημερίδα "Θράκη, Αιγαίο, Σκόπια, Β.Ήπειρος, Κύπρος" (19-6-2017) https://youtu.be/1Bv0BYe237Y









No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.