Tuesday, June 20, 2017

Γεύμα εργασίας του Αλέξη Χαρίτση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jørn Gjelstad και εκπροσώπους νορβηγικών επιχειρήσεων

Γεύμα εργασίας με τον Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jørn Gjelstad  και εκπροσώπους νορβηγικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της ναυτιλίας, των μεταφορών και της βιομηχανίας είχαν σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων
Παναγιώτης Κορκολής. Στο γεύμα συζητήθηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας για την παραγωγική ανάταξη της χώρας αλλά και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ανοίγει ο δρόμος ώστε η ελληνική οικονομία να εκδηλώσει όλη τη συσσωρευμένη αναπτυξιακή της δυναμική. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:


«Με τη συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους και η έξοδος της χώρας στις αγορές ενώ προβλέπονται και μία σειρά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες – όπως η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – που θα δώσουν ισχυρή ώθηση στις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Ως Υπουργείο Οικονομίας υλοποιούμε από την πρώτη στιγμή έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης και στην αξιοποίηση του υψηλά μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας της γνώσης. Συντονίζουμε και αξιοποιούμε πλήρως όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την παροχή ουσιαστικής ρευστότητας στην οικονομία και προχωράμε σε μεγάλες θεσμικές τομές για τη διευκόλυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήρε τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας για την προώθηση αμοιβαία επωφελών αναπτυξιακών στόχων και κάλεσε τους εκπροσώπους των νορβηγικών επιχειρήσεων να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προχωρώντας σε παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, διαβεβαιώνοντας πως το Υπουργείο Οικονομίας θα στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Στο γεύμα διεξήχθη ένας πολύ ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος και επιβεβαιώθηκε το ισχυρό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των νορβηγικών επιχειρήσεων για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.