Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές καταστημάτων και οχημάτων στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Αφαιρούσαν οχήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα

Συνολικά ενέχονται σε 35 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και οχημάτων
Η συνολική λεία τους που περιλαμβάνει χρήματα, καπνικά προϊόντα ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, ξεπερνά τις 70.000 ευρώ

Η πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών καταστημάτων και οχημάτων σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί, από τους οποίους ένας 19χρονος, τρεις 18χρονοι και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι από το Νοέμβριο του 2016 έως το Μάιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν σε διαρρήξεις καταστημάτων, από όπου αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, αφαίρεσαν συνολικά 7 επιβατηγά οχήματα με τα οποία διέπραξαν 21 διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα τροφίμων, ψιλικών, πρακτορεία, περίπτερα και άλλους επαγγελματικούς χώρους καθώς και δύο απόπειρες κλοπής από καταστήματα, ενώ ενέχονται σε ακόμη 5 κλοπές από καταστήματα.
Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, πακέτα τσιγάρων και άλλα καπνικά προϊόντα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προϊόντα και αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να υπολογίζεται στις 72.000 ευρώ.
Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν εγκαταλελειμμένα 6 από τα 7 κλεμμένα οχήματα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.