Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Τοποθέτηση της Μαρίας Τριανταφύλλου στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τριανταφύλλου: Ο προοδευτικός μετασχηματισμός της κοινωνίας και του κράτους περνάει από την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
Στην ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.
Τις προσπάθειες, που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας για την ανάταξη του δημόσιου συστήματος υγείας ,σχολίασε η βουλευτής, τονίζοντας, πως σήμερα μπορούμε να ισχυριστούμε ,παρά τις δυσκολίες, ότι βρισκόμαστε σε ικανοποιητικότερο επίπεδο σε σχέση με το άμεσο παρελθόν.
Η κ. Τριανταφύλλου καυτηρίασε τη φαυλότητα και τη διαφθορά, που κυριαρχούσε και σε αυτό τον τομέα, κάνοντας λόγο για «ανέγγιχτα μηχανήματα» υπερτιμολογήσεις και υλικά ,που σάπιζαν στις αποθήκες των νοσοκομείων της χώρας.
Η βουλευτής, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του Υπουργείου για την ένταξη δύο εκατομμύρια ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο εθνικό σύστημα Υγείας και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για την ποιοτική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας μέσω της δημιουργίας  διακοσίων τριάντα εννέα τοπικών μονάδων Υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας(ΤΟ.Μ.Υ.) σε εξήντα πέντε αστικά κέντρα.

Τέλος, η κ. Τριανταφύλλου  ,επεσήμανε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και την ανάγκη να εξοικονομηθούν έγκαιρα οι εθνικοί πόροι για την συνέχιση του προγράμματος, ώστε να στηριχθεί η δημόσια Υγεία, καλώντας όλες τις πλευρές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ομιλία M. Τριανταφύλου για ΥΓΕΙΑ  και ΤΟΜΥ 3.8.2017 https://youtu.be/Z4pdIJwb9ec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.