Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Γ. Βαρεμένος: "Από στιγμή σε στιγμή η πληρωμή των παραγωγών βιολογικών προϊόντων"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί στις πληρωμές των παραγωγών βιολογικών προϊόντων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκατόν πενήντα αγρότες δεν έχουν πληρωθεί για τη βιολογική γεωργία λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των βεβαιώσεων πληρωμής. Για το θέμα αυτό έκανα πρόσφατα σύσκεψη με αγρότες στον Αστακό, καθώς και αλλεπάλληλες επαφές με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Θανάση Καπρέλη, τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.
Σήμερα με ενημέρωσαν ότι σύντομα θα εγκριθεί η πληρωμή στους αγρότες αυτούς που είχαν κριθεί εκπρόθεσμοι χωρίς υπαιτιότητά τους, αλλά από αβελτηρία, καθυστέρηση, αμέλεια, δυσλειτουργία των μελετητών. Το αίτημα είναι δίκαιο και έλαβα τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι από στιγμή σε στιγμή δίνεται το ‘’πράσινο φως’’ ώστε τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας να εγκρίνουν την εκταμίευση που είναι ζωτικής σημασίας για σημαντικό αριθμό αγροτών της περιοχής μας, η οποία στο πεδίο των βιολογικών προϊόντων βρίσκεται στην πρωτοπορία πανελλαδικώς.
Όσον αφορά τους νέους αγρότες και την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, έθιξα ξανά το θέμα και πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί κάθε πιθανή λύση για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων νέων, γεωργών και κτηνοτρόφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.