Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΛΑΕ: «Για το νέο εργατικό «ατύχημα» – έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης στη Σκάλα Λακωνίας.»

Για το νέο εργατικό «ατύχημα» – έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης στη Σκάλα Λακωνίας.
Να ελεγχθούν άμεσα οι αιτίες του «ατυχήματος» και να αποδοθούν ευθύνες.
Η ΛΑΕ με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» – έγκλημα με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες στη Σκάλα Λακωνίας καταγγέλλει την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, που απαιτούνται γι’ αυτές τις εργασίες. Επίσης, το απαράδεκτο και ανθρωποκτόνο γεγονός, ότι στο νομό Λακωνίας δεν υπάρχει τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, που να έχει την ευθύνη για τον έλεγχο για τα αναγκαία και προβλεπόμενα στους νόμους μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
Το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης εντάσσεται σε μία αλυσίδα παρόμοιων εργατικών «ατυχημάτων», που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της πλήρους κατεδάφισης της εργατικής νομοθεσίας και των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και πολιτικές και των παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη σημερινή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατήρησε και επέκτεινε αυτή την εργασιακή ζούγκλα.
Η ΛΑΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους των αδικοχαμένων, εύχεται γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες και απαιτεί από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες δημόσιες αρχές:
Την άμεση διερεύνηση των πραγματικών αιτιών του εργατικού ατυχήματος, την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών.
Την αποτελεσματική οικονομική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών των νεκρών καθώς και των τραυματιών.
Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Νομού Λακωνίας αλλά για όλους τους εργαζόμενους.
Την ενίσχυση των δημοσίων μηχανισμών ελέγχου, και κυρίως, του ΣΕΠΕ (σώματος επιθεωρητών εργασίας).
Την αποκατάσταση της κατεδαφισμένης από τα μνημόνια προστατευτικής για τους εργαζόμενους εργατικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.