Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Ριζούλη με Μπαξεβανάκη για δημιουργία 2ου ΙΕΚ στην Πάτρα


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας Ριζούλης Ανδρέας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό-Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του έθεσε την αναγκαιότητα λειτουργίας 2ου ΙΕΚ στην Πάτρα. 
Ο βουλευτής ανέφερε πως το υπάρχον ΙΕΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα εγγραφής σπουδαστών που δέχεται, ικανοποιώντας περίπου το 60% αυτών. Το ΙΕΚ της Πάτρας δέχεται σπουδαστές όχι μόνο από την Αχαϊα αλλά από όλη τη Δυτική Ελλάδα καθώς και από τα Ιόνια. Ο Ανδρέας Ριζούλης επεσήμανε πως σε άλλες πόλεις λειτουργούν ήδη δυο ΙΕΚ,  για να τονίσει την αναγκαιότητα ίδρυσης 2ου και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.


Ο Υπουργός ανέφερε πως το ζήτημα θα εξεταστεί θετικά τόσο από τον ίδιο όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Τέθηκε στόχος να λειτουργήσει το 2ο ΙΕΚ Πάτρας τη σχολική χρονιά 2019 - 2020 και σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν νέες συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.