Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Κ. Σπαρτινός: Η διπλή σημασία της καθαρής εξόδου

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο πριν την τελευταία αξιολόγηση και το τέλος των μνημονίων, το οποίο χαρακτήρισε ως «προάγγελο της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία» και άσκησε έντονη κριτική στη πολιτική ρητορική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους εκτίμησε ότι βρίσκονται στο απόγειο της απόγνωσης.


Αναφερόμενος στις κατηγορίες της ΝΔ και του «πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ» για μη καθαρή έξοδο, ο βουλευτής εκτίμησε ότι η στάση τους αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί τους περί αποτυχίας της κυβέρνησης, στους οποίους είχαν επενδύσει την επάνοδό τους στην εξουσία,  καταρρέουν. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιμένει σε «χονδροειδείς διαστρεβλώσεις δεδομένων». Τη δε ΔΗΣΥ ότι συνεχίζει να σέρνεται πίσω από τη ΝΔ, θεωρώντας ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό.
Ξεκαθάρισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η καθαρή έξοδος δεν έχει σχέση μόνο με το τέλος των μνημονίων αλλά έχει σχέση και με το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, πράγμα που τρομάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους και χαρακτήρισε την έξοδο αυτή ως «σημείο ελπιδοφόρας επανεκκίνησης της οικονομίας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας».
Ο Κ. Σπαρτινός προσδιόρισε την καθαρή έξοδο ως συνέχιση των προσπαθειών για μείωση της ανεργίας, προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μισθών, κρατική προστασία σε σχέση με τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων, κατάργηση των προσχηματικών, τιμωρητικών αξιολογήσεων στο δημόσιο τομέα, ανάσχεση της υγειονομικής φτώχειας και παθητικής ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας, στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, απαλλαγή από τη γραφειοκρατία για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά χωρίς να περιμένουν βοήθεια με το αζημίωτο, ανάπτυξη «χωρίς  λαδώματα, λαμόγια, ισόβιους κρατικούς προμηθευτές, χωρίς SIEMENS, NOVARTIS και offshore».  
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, τόνισε τέλος ότι καθαρή έξοδος σημαίνει ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα μαζί με όλες τις υγιείς, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις …  με καλύτερους όμως όρους και προϋποθέσεις».
Ομιλία Κ. Σπαρτινού στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο 13/06/2018 https://youtu.be/5h_BrQI9plQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.