Wednesday, June 13, 2018

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν υπογραφεί


Ο πρόεδρος της ΝΔ χαραρακτήρισε τη συμφωνία προβληματική προσθέτοντας ότι  κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας
«Ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε την παρέμβαση του ΠτΔ προκειμένου η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.


Ο κ. Μητσοτάκης στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον κ. Παυλόπουλο, επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει μία διακρατική συμφωνία με τον βόρειο γείτονά μας». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαραρακτήρισε τη συμφωνία προβληματική προσθέτοντας ότι  κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας.
Δεν έχει ξεκάθαρη  κοινοβουλευτική εντολή για να δεσμεύσει τη χώρα, πρόσθεσε ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.
«Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Ζητάω και από εσάς την παρέμβαση σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του, αρκέστηκε να πει ότι «το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του ΠτΔ. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία ενώ έκανε λόγο για περιφρόνηση του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα.
Σημείωσε, δε, πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του», τονίζοντας πως «αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.