Monday, June 11, 2018

Τα ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα μεταξύ των προσαχθέντων στην Κατεχάκη


Μεταξύ των 20 προσαχθέντων από την απόπειρα εισβολής αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα

Μεταξύ των 20 προσαχθέντων από την πρωινή  απόπειρα εισβολής αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα όπως ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.
Από τους 20 προσαχθέντες, οι 16 είναι άντρες και 4 γυναίκες . Η προσπάθεια εισβολής έγινε στις 8.05 το πρωί τη στιγμή που έμπαινε το προσωπικό από την πύλη. Εκτιμάται  πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ώρας αφού τα μέλη του Ρουβίκωνα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την είσοδο αρκετών ατόμων ώστε να μπουν και ίδιοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μόνο ένας από αυτούς κατάφερε να μπει λίγα μέτρα μέσα στο προαύλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε «δουλευτεί» το σενάριο για αντίδραση σε πιθανή «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που υπήρξε άμεση αντίδραση από τους αστυνομικούς στην πύλη.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».    Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».
Το χρονικό της εισβολής
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, 20 με 30 άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πετώντας τρικάκια. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν 20 άτομα και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Οι αντιεξουσιαστές  φτάσανε μέχρι την εσωτερική είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου και εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς. Στα τρικάκια που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές έγραφαν «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργούν πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων: «Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη. Αυτό είναι το πολιτικό κάλεσμα των καιρών. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός, ως αναρχικοί. Σε αυτό το κάλεσμα πιστεύουμε πρέπει να ανταποκριθεί σύσσωμη η κοινωνική βάση από τα πιο παραιτημένα τμήματά της, έως τον κόσμο του αγώνα. Σε καιρούς ύφεσης του κοινωνικού πολέμου που μαζί είναι και καιροί επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, αυτός είναι ο δρόμος, μας το δείχνει η ιστορία, δεν ανακαλύψαμε κανένα τροχό. Βαδίζουμε λοιπόν σε αυτόν, οργανωμένα, μεθοδικά, ευέλικτα και με βολονταρισμό, αλλά και με γνώση των ορίων της συγκυρίας».


ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.