Tuesday, June 19, 2018

Θεατρική Παράσταση από το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Ελληνογαλλικής φιλίας Σέρρες – Fosses,ο οποίος συνεχίζει να επικοινωνεί τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου.
Φέτος παρουσιάστηκε επί σκηνής το έργο του σημαντικού γάλλου δραματουργού του μεσοπολέμου  (Jean Giraudoux), INTERMEZZO.

          Στην κατάμεστη αίθουσα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΈΡΙΑ», οι θεατές απόλαυσαν τους μαθητές έξι γυμνασίων της πόλης ( 1ου,2ου,3ου,4ου,6ου και Μουσικού Σχολείου) που ζωντάνεψαν, υπό τη θεατρική διδασκαλία του κ.Αστέρη Πολυχρονίδη, τους ήρωες ενός απαιτητικού κειμένου, διασκευασμένου, με σεβασμό στο ύφος και συνέπεια με το πνεύμα  του συγγραφέα, από την καθηγήτρια γαλλικών κ. Αντωνία Θεοχαρίδου.
         Μια παράσταση ξεχωριστή στην οποία η δεξιοτεχνία του λόγου,το καλοδουλεμένο και εκλεπτυσμένο ύφος του συγγραφέα ,οι έννοιες και τα σύμβολα ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας, αποδόθηκαν άριστα από τους μαθητές μας – ηθοποιούς- οι οποίοι επέδειξαν το υποκριτικό τους ταλέντο, την εκφραστική τους ικανότητα , το ήθος τους, την ευαισθησία και την φρεσκάδα της νιότης τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με δραστηριότητες που τους μεταβιβάζουν υγιή πρότυπα που διαπνέονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη.
        Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
                             




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.