Friday, June 15, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ FYROM ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Προσθήκη λεζάντας
Δυό είναι οι βασικές θέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην συζήτηση για την πρόταση μομφής της ΝΔ.
1) Οι ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ό,τι με την άρνησή τους να ψηφίσουν την συμφωνία με την FYROM, υιοθετούν την διχαστική άποψη για εθνικούς προδότες, που ενισχύει την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής.
Φυσικά, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων δεν μίλησαν σήμερα για προδότες, όμως την διχαστική ρητορική, που τώρα καταγγέλλουν, την χρησιμοποίησαν από το 2010, όπως και η ΝΔ τότε, και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, δίνοντας άλλοθι στην ανύπαρκτη τότε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, να προβάλλει τις φασιστικές της θέσεις και πρακτικές.


2) Οι ομιλητές των ΑΝΕΛ, καταγγέλλουν την συμφωνία με την FYROM και δηλώνουν, ό,τι δεν θα την ψηφίσουν ποτέ, αλλά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία την επόμενη ημέρα από την καταψήφιση της μομφής θα υπογράψει την συμφωνία και θα δεσμεύσει την χώρα διεθνώς, ανεξάρτητα από την ψήφισή της, ή όχι, μετά δύο χρόνια στην Βουλή, όταν οι ίδιοι δεν θα είναι στην βουλή και σε κάθε περίπτωση, θα είναι διαφορετική η κυβέρνηση.
Στις 20 Αυγούστου, το τρίτο μνημόνιο θα έχει ολοκληρωθεί, όμως οι νόμοι και οι δεσμεύσεις και των τριών μνημονίων θα ισχύουν, τουλάχιστον μέχρι το 2022 στο σύνολό τους και θα υλοποιηθεί και το τέταρτο μνημόνιο που ψηφίστηκε σήμερα.

Δυστυχώς, βλέποντας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας και ειδικά στην Τουρκία, εύκολα καταλαβαίνουμε, ότι η ένταση, οι αβεβαιότητες και οι συγκρούσεις που θα ζήσουμε αυτό το Καλοκαίρι, θα κάνουν το Καλοκαίρι του 2015 να μοιάζει ήρεμο.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.