Wednesday, August 2, 2017

Φωτεινή Αραμπατζή: Ο εξισωτισμός της Κυβέρνησης προς τα κάτω συνεχίζεται. Τώρα και σημαιοφόροι με κλήρωση!

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με την κατάργηση του κριτηρίου της επίδοσης για την επιλογή σημαιοφόρων και την κατάργηση της παρουσίας σημαιοφόρων στις δοξολογίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επανέρχομαι στο θέμα των σημαιοφόρων με κλήρωση.. Με θλίψη κ αγανάκτηση. Για τη στοχευμένη ισοπέδωση των αξιών κ ιδανικών με τα οποία γαλουχηθήκαμε.. Για τη συνειδητή ηθική απαξία του συμβολισμού που εμπεριέχει η απόδοση της σημαίας, του Εθνικού μας συμβόλου στους άριστους μαθητές. Ως ηθική ανταμοιβή, ως τιμή κ επιβράβευση της ευγενούς άμιλλας, του κόπου, της δουλειάς, της προκοπής.. Της διάκρισης που απελευθερώνει φιλοπρόοδες δυνάμεις, του στόχου που μας κινητροδοτεί για την δημιουργία κ την καλυτέρευση.. Ατομική κ συλλογική.. Να θυμίσω στους βέβηλους το συμβολισμό του κότινου, του στεφάνου αγριελιάς με τον οποίο στεφάνωναν το νικητή των ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας..Κ να τους πω ότι η χώρα μας δεν θα γίνει, όσο κ αν το μεθοδεύουν "σατραπεία", με το χαρακτηριστικό καβαφικό απόσπασμα της οποίας κλείνω:

" Αλλα ζητά η ψυχή σου, γι 'άλλα κλαίει
Τον έπαινο του Δήμου κ των Σοφιστών, 
Τα δύσκολα και τ´ ανεκτίμητα Εύγε·
Την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους.
Αυτά πού θα σ´ τα δώσει ο Αρταξέρξης,
Αυτά πού θα τα βρεις στη σατραπεία·
Και τί ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις." »

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.